Sprød stegt tofu serveret i cremet parmesansauce med tomater, peberfrugt og intense svampe. Umamirig tomatsauce med tofu, perfekt serveret over pasta, quinoa eller ris.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
250gtofu
250gsvampe
60gsoltørrede tomater
2spskolie fra soltørrede tomater
1stkløg
2fedhvidløg
½stkchili
1stkrød peberfrugt
200gcherrytomater
60goliven uden sten
1tskpaprika
⅔tskrøget paprika
3dlmadfløde
Evt. ½dlvand
40gparmesan
2tskhvidvinseddike
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
Pasta
Parmesan
Tilberedelse
KLARGØR TOFU: Start med at presse tofu fri for overskydende væde hvis den er meget fugtig. Dette gøres nemmeste ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min. Når tofuen er klar, skæres den i store tern.
KLARGØR INGREDIENSER: Start med at klargøre alle grøntsager. Svampe renses og skæres evt. i mindre stykker, anpå hvilken sort du bruger. Jeg brugte østershatte jeg rev i lidt mindre stykker. Løg og chili finthakkes og hvidløg rives fint. Soltørrede tomater skæres i strimler og kommes i en lille skål + 2 spsk af deres olie. Vej oliven af og kom ligeledes i skål. Peberfrugt skæres i tynde strimler, tomater vaskes, krydderier vejes af samt parmesan rives fint.
TILBERED: Varm en god stor pande op til høj varme. Tilsæt dine svampe og steg, indtil de falder sammen, har frigivet al væske og begynder at knitre, ca. 5-10 min. Er din pande ikke slip-let brug da gerne lidt olie til stegning. Tilsæt soltørrede tomater + olie fra glasset og lad dem stege med 2-3 minutter, imens du skruer ned til middel-høj varme. Tilsæt løg, hvidløg og chili og lad løget blive blankt og blødt, ca. 2-3 min. Kom peberfrugt, tomater og oliven ved og steg yderligere 5-7 min. Krydr med paprika, røget paprika, salt og peber og vend godt rundt. Skru ned til lav varme og tilsæt madfløde og hvidvinseddike, lad det simre 2-3 minutter, hvorefter du tilsætter parmesan og evt. lidt vand indtil rette konsistens. Lad retten varme igennem og smag til med salt, peber og evt. ekstra syre eller lidt sukker. Steg tofu imens retten simre.
STEG TOFU: Varm en pande op til høj varme og tilsæt 1 spsk smør + 1 spsk olie. Steg din tofu hårdt af på de fleste sider 2-3 min hvert sted, så vi opnår mest mulig stegeskorpe. Når din tofu er færdigstegt tilsætter du til retten og lader det hele varme igennem 5-10 min.
SERVER: Retten nydes varm fra panden med friskkogt pasta og toppes med ekstra parmesan, lidt fintrevet citronskal og frisk basilikum.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr