Smagfuld, krydret marokkansk gryderet med kikærter, bagte grøntsager og linser. Mættende vegetarisk gryderet serveret med ris og mynteyoghurt vil straks sende dig på varmere himmelstrøg.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
Bagte grøntsager
1stkaubergine
1stkblomkål
2spskolivenolie
1tskrøget paprika
Gryderet
20gsmør
2stkrødløg
3fedhvidløg
20gingefær
40gtomatpure
1tskkardemomme
1tskspidskommen
1tskkoriander
¼tsknellike
½tskmuskatnød
½tskchiliflager
1stkkanelstang
½tsksalt
3stklaubærblad
4stkappelsinskræller
60gvalnødder
6stktørrede abrikoser
1spskæblecidereddike
1spskrørsukker
400gtomatpassata
500mlgrøntsagsbouillon
1dlbelugalinser
1dåse kikærter
2dlmadfløde
Mynte yoghurt
200ggræsk yoghurt
½stkcitron
1håndfuldmynte
2spskkapers
¼tskspidskommen
Salt, peber
Gurkemeje ris
2dlbasmatiris
½tskgurkemeje
1tskæblecidereddike
½tskrørsukker
1nipsalt
4dlvand
Tilberedelse
BAGTE GRØNTSAGER: Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade. Vask og skær aubergine halvt over, herefter igen halt igennem på langs, og derefter i skiver. Blomkål laves i små buketter. Vend aubergine og blomkål med røget paprika og olivenolie og bag i ovnen indtil sprød, ca. 30 min. Tag grøntsagerne ud når færdig - tilbered imens gryderetten.
KLARGØR INGREDIENSER: Skær rødløg halvt over og herefter i tynde skiver. Riv hvidløg og ingefær fint og kom i skål med tomatpure. Klargør alle krydderier i en lille skål + kanelstang, laurbær og riv med grøntsagsskræller 4 lange strimler af appelsinen. På en varm pande rist valnødder til de dufter, afkøl og hak dem fint. Kom i skål med abrikoser skåret i små tern. Skyl både belugalinser og kikærter i sigte, kom i hver deres skål. Tilbered bouillon.
TILBERED GRYDERET: I en stor tykbundet gryde smelt smørret ved middel varme. Tilsæt rødløg og lad dem stege til de er blanke og bløde. Skru op til middel-høj varme og tilsæt ingefær, hvidløg og tomatpure. Lad det stege med 1-2 minutter inden du tilsætter din skål med krydderier mm. Lad det hele stege 1-2 minutter indtil hele hytten dufter. Tilsæt belugalinser og lad dem stege kort med så de optager en masse smag.Kom valnødder, abrikoser, tomatpassata, bouillon samt eddike og sukker ved og rør godt rundt. Kom gryden i kog og lad den simre under låg i 40 min. og rør i den ca. 2-3 gange så linserne ikke brænder fast i bunden. Efter gryden har simret tilsættes kikærter, bagte grøntsager samt fløde og det røres godt ud i retten. Lad retten småsimre 10 min og smag herefter til med salt, peber, evt. eddike for syre og sukker for sødme.Imens gryderetten simre tilbered mynteyoghurt og ris.
GURKEMEJE RIS: Kom alle ingredienser i en kasserolle og kog risene efter anvisning på posen.
MYNTE YOGHURT: Bland yoghurt med skal fra 1/2 citron. Hak mynte samt kapers og rør i yoghurten. Smag til med spidskommen, salt og peber.
SERVERING: Nyd marokkansk gryderet med gule ris toppet med med mynteyoghurt og granatæble. Server gerne med et godt fladbrød til at hapse alt den gode sauce op med.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr