Saftig krydderkage med mascarpone frosting og kirsebærsauce er julens skønneste dessert. Kagen er ligeledes himmelsk med et lag smør eller blot som den er.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 10stykker
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt1 timet
Ingredienser
100gsmør
140ghonning
100gmuscovadosukker
1tskfrisk ingefær
½stkappelsin(skallen)
40gappelsinsaft
110gymer
1stkæg
165ghvedemel
1tskstødt ingefær
1tskkanel
1 tskkardemomme
½tsknellike
1nipsalt
½tskbagepulver
½tsknatron
Mascarpone frosting + topping
150gmascarpone
½stkvaniljestang
50gsukker
½stkappelsin(skallen)
150gpiskefløde
Kirsebærsauce
Tilberedelse
INDEN DU STARTER: Start med at tænde ovnen på 165° alm ovn med en rist i midten. Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.Tag et æg samt ymer ud og lad det blive stuetemperatur.
FORBERED INGREDIENSER: I en kasserolle, kom honning, smør, muscovadosukker, revet ingefær samt appelsinskal. Smelt over lav varme og pas på det ikke kommer op og boble voldsomt. Vej appelsinsaft og ymer af og vej mel, krydderier samt bagepulver og natron af og kom i seperat skål.
SAML KAGEN: Tag smør-sukker blandingen af når smeltet. Kom i skål og tilføj appelsinsaft samt ymer, rør rundt og lad det afkøle til håndvarmt. Tilføj her dit og æg pisk. Si melblandingen over og pisk godt og kort sammen. Vi vil ikke overpiske dejen da den ellers falder sammen og bliver klæg i ovnen.
BAG OG AFKØL: Hæld dejen i din forberedte form og bag midt i ovnen ca. 35-40 min. indtil en tandstik kommer ren ud. Kagen skal evt. bage lidt mindre eller mere afhængig af ovn, så hold øje, vi ønsker ikke en tør kage. Tag kagen ud og lad den først afkøle ca. 10 min i formen og herefter på bagerist.
SERVERING: Nyd kagen med hjemmelavet mascarponefrosting og kirsebærsauce. Eller smør et lag smør på og nyd den som den er.
Mascarponefrosting
KLARGØR: Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud, mas det med 1 spsk. af sukkeret så det bliver fordelt. Kom i skål sammen med resterende sukker samt mascarpone og pisk 1-2 minutter indtil cremet. Tilføj appelsinskal og pisk derefter ved mellem hastighed imens du tilføjer piskefløden. Når alt piskefløden er tilføjet pisker du indtil du har en cremet og luftig frosting.
HOLDBARHED: Mascarpone frostingen kan bruges direkte eller opbevares på køl i bøtte med låg 2-3 dage. Nyd til krydderkagen sammen med kirsebærsauce.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr