Cremet hummus med bagte peberfrugter er skøn som tilbehør, dip eller topping.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredients
2stksnackpeber
2-3fedhvidløg
1spskolivenolie
1dåsekikærter, drænet(*)
½stkcitron, skallen
1stkcitron, saften
1spskæblecidereddike
35gtahin
1tskspidskommen
1tskpaprika
½tskrøget paprika
¼-½tskcayennepeber
1tskflagesalt
Friskkværnet peber
½-1dlaquafaba eller KOLD vand/danskvand
Tilberedelse
Start med at bage peberfrugt: Tænd ovnen på 180° varmluft. Klargør dine pebre ved at fjerne kernehus og skære i store tern og kom i ildfast fad. Skræl hvidløg og tilsæt sammen med olie og vend rundt. Bages 20-30 min indtil bløde og gyldne. Lad dem køle kort af inden du fortsætter.
Hummus: Kom øvrige ingredienser + bagt peberfrugt og hvidløg i foodprocessor. Start med ½ dl aquafaba. Blend i 3-5 min. indtil konsistensen er cremet. Skrab ned af kanterne på foodprocessor løbende og tilføj evt. mere væde indtil ønsket konsistens.Den lange blendetid er nøglen til en rigtig lækker cremet hummus.
Smag til med evt. lidt ekstra salt og peber. Opbevar peberfrugt hummus på køl i 4-6 dage. Du kan også fryse hummus ned i mindre portioner og tage op løbende.
Noter
Du kan bruge butterbean eller hvide bønner fremfor kikærter.
Mængden af aquafaba/vand varierer. Tilføj lidt af gangen indtil du opnår ønsket konsistens. Jeg har erfaret at isvand eller danskvand giver en ekstra cremet hummus.
Har du gemt din aquafaba brug gerne denne i stedet for vand. Din hummus bliver fløjlsblød.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr