Cremet, krydret og fyldig hokkaidosuppe med svitset spidskål, bønner og karrypasta er perfekt efterårsmad til store som små.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse40 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredienser
Hokkaidosuppe
1stkhokkaido
1spskolivenolie
Friskkværnet peber
5dlgrøntsagsbouillon
2spskolivenolie
½stkspidskål
1stortløg
3fedhvidløg
15gfriskrevet ingefær
60grød karrypasta
½stklime
1,5spsksojasauce
1spskbrun farin
1-2tskæblecidereddike
1dskokosmælk
1stklimeblad
200gedamamebønner
Salt og peber
Tilbehør
2dlbrune ris
1bundtforårsløg
Grøn chili
Ristede græskarkerner
Tilberedelse
BAGT HOKKAIDO
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og beklæd bageplade med bagepapir. Vask dit græskar godt. Skær ender af og herefter halvt over. Udhul dit græskar og skær i tykke både. Kom på bageplade og vend med olivenolie og friskkværnet peber. Bag i ovnen indtil møre, ca. 25-30 min. Når græskaret er færdig, afkøles det let inden det kommer i blender med bouillon. Blend indtil du har en cremet "suppe". Har du ikke en kraftig blender kan du gøre dette i en stor skål eller gryde med stavblender. Imens hokkaido bages forberedes ingredienser til suppen og ris koges efter anvisning på pakken.
HOKKAIDOSUPPE
FORBERED RÅVARER: Start med at snitte spidskål fint og kom i skål. Finhak løg og riv ingefær samt hvidløg fint på microplain (eller hak dem meget fint). Kom i skål. Vej ligeledes karrypasta af og kom i lille skål.
TILBERED SUPPE: Varm en stor tykbundet gryde op til middelhøj varme og tilsæt 1 spsk. olivenolie. Steg spidskål indtil det falder sammen, bliver blødt og begynder at svitse, dette kan tage 5-7 min. Tilsæt herefter yderligere 1 spsk. olivenolie og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Steg med 1-2 min. indtil løgene bliver blanke og ingefæren dufter. Tilsæt karrypasta og svits med så spidskålen optager en masse smag herfra. Riv skallen og pres saften fra 1/2 lime, tilsæt brun farin, sojasauce, æblecidereddike samt kokosmælk og vend det hele godt rundt til en cremet masse. Tilsæt nu din hokkaido-bouillon + limeblad og lad retten komme i kog. Tilsæt edamamebønner og lad retten simre 15-20 min. Smag til med salt, peber, æblecidereddike for syre og evt. ekstra farin for sødme.
SERVERING: Server hokkaidosuppen med ris, finthakkede forårsløg og et drys græskarkerner samt grøn chili for dem der ønsker ekstra spice. Suppen kan gemmes 3-5 dage på køl og smager ligeledes dejligt koldt.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr