Sprød gulerodssalat med hindbær, feta, mynte og skøn citrondressing er nem at lave og perfekt som tilbehør. Salaten kan sagtens laves mere fyldig ved at tilføje quinoa eller edamamebønner.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredienser
Gulerods salat
2-3stkgulerødder
3stænglerbladselleri
1håndfuldmynte
1stkæble
125ghindbær
5stkmedjooldadler
100gfeta
Ristede kerner
Vinaigrette
½stkcitron
2spskolivenolie
1spskgrov sennep
2tskrørsukker
Salt, friskkværnet peber
Tilberedelse
FORBERED: Start med at skrælle gulerødder og skære dem i lange tynder skiver med en tyndskræller. Alternativt kan de rives groft. Skær bladselleri i tynde skiver og æble i tynde både. Hak din friske mynte fint, fjern stenen fra dadlerne og skær dem i tern. Rist dine favoritkerner på en tør pande indtil de begynder at dufte og poppe. Jeg bruger selv græskarkerner samt sesamfrø.
KLARGØR VINAIGRETTE: I en skål kom skal + saft fra 1/2 citron, olivenolie, sennep og sukker, rør sammen. Smag til med friskkværnet peber og salt.
SAMLING AF SALAT: På ønsket fad fordel gulerod, bladselleri og mynte. Kom 1/3 del af dressingen over og vend let rundt. Fordel derefter æble og hindbær og slut af med smuldret feta, dadler samt ristede kerner. Top med resterende dressing og evt. lidt ekstra friske krydderurter.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr