Grønkålssalat med sennepsdressing er lækker, smagfuld og mættende, vendt med quinoa, pærer, feta og krydrede hokkaido. Perfekt som tilbehør eller måltidssalat.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
Bagt hokkaido
1stkhokkaido
1spskolivenolie
1tskagavesirup
½tskchiliflager
½tskkanel
¼tskkardemomme
½tskrøget paprika
Grønkålssalat
1,5dlquinoa
130ggrønkål
2stænglerfrisk mynte
3stkskole agurk
2stksmå pærer
½glasmarinerede artiskokker
50 gpistacienødder
50gtranebær
Feta
Sennepsdressing
2spskolivenolie
1spskmandelsmør
½stkappelsin
1spskæblecidereddike
1spskgrov sennep
2tskdijon sennep
1spskagavesirup
Friskkværnet peber
Tilberedelse
Bagt hokkaido
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask hokkaido, skær den over på midten og udhul for kerner. Skæres herefter i både, kom i stor skål. Rør resterende ingredienser sammen til en marinade og vend sammen med hokkaido. Fordel på bageplade og bag indtil sprøde og let mørke, ca. 20-25 min. TIP: Du kan vende hokkaido og marinade direkte på pladen, men jeg oplever at marinaden fordeles bedre i skål.
Grønkålssalat
Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken. Husk at skyl grundigt inden. Klargør ligeledes sennepsdressing og sæt til side. TIP: Du kan udelade mandelsmør og erstatte med ekstra olivenolie.
Rib grønkål hvis du bruger friske stængler, skyl dem godt og hak fint. Du kan for nemhedens skyld bruge færdighakket + skyllet kål. Kom grønkålen i skål og vend med halvdelen af sennepsdressing imens du masserer med dine hænder så den falder sammen og bliver lækker blød. Hak mynte og vend ved. Skær agurk i skiver, pære i skiver eller tern og hak pistacienødder groft. TIP: Du kan udelade mynte eller erstatte med persille eller dild.
Saml salaten: Find ønsket fad eller skål frem. Start med grønkål, herefter quinoa, agurk samt de bagte hokkaido. Afhængig af hvor stor din hokkaido er kan du servere yderligere både ved siden af. Top salaten med pærer, artiskokker, pistacienødder, tranebær, smuldret feta og drizzle til sidst resterende sennepsdressing over eller server on the side. TIP: Jeg elsker at anrette min salat lidt i afdelinger men du kan sagtens vende ingredienser sammen og til slut toppe med nødder, tranebær og feta. You do you :)
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr