Frisk, let og dejlig sommerlig grøn salat med ærter, radiser og cremet tahin vinaigrette krydret med appelsin og sennep. Salaten er perfekt som farverigt og smagfuldt tilbehør.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
1stkhovedsalat
1bundradiser
1dlærter fra bælg
1-2stkappelsin
1stkavocado
3spskkapers
Krydderurter
Tahin vinaigrette
20gtahin
½stkappelsin
2tskhonning
2tskæblecidereddike
1spskgrov sennep
1tskdijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Tilberedelse
FORBERED RÅVARER: Start med at vaske salatblade efter behov, mange salathoveder gemmer på en del jord. Lad dem tørre på et viskestykke. Rens radiser og skær dem helt fint på mandolinjern, alternativt i hånden. Bælg ærter så du har ca. 1 dl. Skær skrællen af appelsin og skær i både, avocado skæres ligeledes i både eller skriver. Varm en pande op til middelhøj varme og tilføj en smule olie. Steg kapers indtil sprøde, de er færdige når de begynder at poppe.
KLARGØR DRESSING: I skål pisk rør tahin og saften fra 1/2 appelsin sammen, så du sikrer at din tahin ikke klumper. Tilføj resterende ingredienser og rør indtil en homogen og cremet dressing. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra sukker eller syre efter smag.
SAMLING AF SALAT: På ønsket stort fad start med at fordele salat. Fordel herefter radise, appelsin og avocado dekorativt eller efter eget ønske. Top med ærter, ristede kapers og dressing. Pynt med diverse krydderurter, fx. mynte, dild og basilikum.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr