Grøn dahl med karrypasta, kokosmælk og spinat er en dejlig vegetarisk gryderet fuld af grøntsager og smag. Hurtig og nem at lave som hverdagsmad.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt50 minuttermin
Ingredienser
3dlgrønne linser
2spskolivenolie
1stkløg
3fedhvidløg
1spskfriskrevet ingefær
15-20ggrøn karrypasta
1tskspidskommen
½tskkoriander
1dåsekokosmælk
400mlgrøntsagsbouillon
1spskhvid miso
1stklime
2spskrørsukker
20gsmør
250gspinat
Raita
1stkagurk
250ggræsk yoghurt
1spskolivenolie
½stklime
½tskspidskommen
Salt, peber
1håndfuldfriske mynteblade
Tilbehør
Naanbrød
Frisk koriander
Tilberedelse
NOTE:Afhængig af hvor godt du kan lide krydret mad, anbefaler jeg 15g grøn karrypasta for en middelstyrke og 20g for jer der kan lide lidt mere spicyness. Men smagen afhænger særligt af hvor god kvalitet din karrypasta er, så prøv dig frem, du kan altid tilføje lidt mere til slut. Forbered evt. raita først så den kan nå at trække på køl.
Grøn dahl
KLARGØR RÅVARER: Start med at skylle linser godt i sigte, sæt til side. Fintsnit løg, hvidløg samt ingefær. I lille skål vej karrypasta af og tilføj spidskommen og koriander. Klargør grøntsagsbouillon og sæt til side.
TILBERED GRØN DAHL: Varm en stor tykbundet gryde om til middel-høj varme og tilsæt olie. Svits løg, hvidløg og ingefær indtil det dufter og falder sammen. Tilsæt herefter karrypasta og krydderier og svits kort af. Kom herefter dine linser ved og lad dem suge smag til sig inden du tilsætter kokosmælk, bouillon, saften fra 1 lime, miso samt sukker. Lad gryden komme i kog og skru herefter ned og lad den simre ca. 25 min. Rør et par gange undervejs så du sikre dine linser ikke brænder fast i bunden.
Når din grønne dahl har simret tilsættes smør og spinat. Lad spinaten falde sammen og smøren gøre din dahl dejlig cremet. Lad simre 5-10 min. og smag herefter til med salt, peber, evt. ekstra syre fra æblecidereddike eller sukker for sødme.
SERVERING: Server grøn dahl med raita, naanbrød og et godt skud koriander. Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned i op til 2 måneder.
Raita
Start med at flæk din agurk på langs og skrab kernerne ud. Riv agurken på rivejern og pres efterfølgende så meget væde ud som muligt. Rør yoghurt med saften fra ½ lime, olivenolie, spidskommen, peber og lidt salt. Finhak mynte og vend i med din agurk. Sæt på køl og lad den trække gerne ½-1 time.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr