Sprød hjemmelavet granola med æblemos og nøddesmør er crunchy, sund og nem at lave. Perfekt som topping og snack.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2glas
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
50gdadler(vægt uden sten)
130gæblemos
1tskvaniljesukker
1,5tskkanel
¼tsksalt
50gnøddesmør
1spskkokossukker
240ggrovvalsede havregryn
50gmandler
60ggræskarkerner
30gsesamfrø
40gkokosmel
Tilberedelse
Forbered: Tænd ovnen på 125° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
Lav dadel-æble massen: I lille blender eller minihakker kom dadler uden sten, æblemos, krydderier, nøddesmør og kokossukker. Blend indtil massen er cremet og homogen, sæt til side. *TIP:Du kan bruge din favorit nøddesmør. Kokossukker kan erstattes med rørsukker.
Lav granola: Hak mandlerne groft og kom i stor skål med havregryn, græskarkerner, sesamfrø og kokosmel. Vend rundt. Tilsæt din dadel-æble masse og vend rundt til alt er fordelt og du ikke har nogle tørre havregryn.
Fordel granolaen på bageplade og tryk den helt flad med en spatel, kom den helt ud i kanten så hele bagepladen er dækket med en dug af granola. Bag granolaen ca. 40-50 min. Bag først 20-30 min. tag herefter bagepladen ud og hak i din granola så den løsner sig og kommer i mindre stykker. Sæt tilbage i ovnen og bag færdig ca. 15 min. Lad afkøle helt på bagepladen. Når granolaen er helt sprød og afkølet kommes den på glas med låg. *TIP:Du kan godt bage den uden at trykke flad men det gør du får en ekstra sprød granola i store stykker.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr