Lækre og saftige glutenfri gulerodsboller med solsikkekerner, havregryn og majsmel er nemme at lave og perfekt luftige indeni og med dejlig sprød kant. Nyd dem til morgenmad, brunch eller snack.
4,9 fra 11 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 10stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
Hævetid2 timert30 minuttermin
I alt3 timert20 minuttermin
Ingredienser
500glunken vand
15ggær
25gloppefrøskaller
20golie
60gneutral yoghurt
1spskæblecidereddike
1spskrørsukker
1tskkardemomme
2tsksalt
150ggulerod
70gsolsikkekerner
100gglutenfri havregryn
50gkartoffelmel
120ghavremel
120gfuldkorns majsmel
Tilberedelse
TIP: Jeg anbefaler du læser tips & tricks igennem for at sikre bedst mulig resultat første gang. Brug ligeledes ombytningstabellen ift. hvilke meltyper du kan ændre.
I røreskål tilsæt vand og opløs gæren heri. Tilsæt loppefrøskaller. Pisk godt med almindelig piskeris indtil massen er homogen. Sæt til side min. 5 min.
Riv gulerødderne og sæt til side. Bland havremel, fuldkornmajsmel samt kartoffelmel i skål og sæt til side.*Se indlæg for alternativer til mel.
I røremaskine tilsættes din klargjorde vand/loppefrø blanding, den er nu som gelé. Tilsæt olie, yoghurt, æblecidereddike, rørsukker, kardemomme og salt og rør på middel hastighed. Tilsæt revet gulerod, solsikkekerner samt havregryn og kør videre med middel hastighed.
Tilsæt herefter melblandingen lidt efter lidt, alt skal tilsættes. Når alt melen er inkorporeret i dejen skruer du op til middel-høj/høj hastighed og lader dejen køre 10-15 min. på røremaskine. Dette er vigtigt for en lækker og luftig bolle. Dejen vil være mere klistret end ved traditionel bagværk, det er helt perfekt. Kom husholdningsfilm over skålen + viskestykke og lad dejen hæve 1,5-2 timer ved stuetemperatur. *Ønsker du at koldhæve dine boller, læs hvordan i tips og tricks.
Når dejen er færdighævet drysser du bordpladen med grove havregryn. Hæld forsigtigt dejen herud. Dejen vil være en stor klump, tryk den evt. forsigtigt lidt ned. Del dejen i 10 stykker ved hjælp af dejspatel og vend dem forsigtigt rundt i havregryn. Sæt på bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 30 min. og forvarm imens ovnen til 200° varmluft.
Sæt bollerne i ovnen og bag bollerne midt i ovnen i 33-37 min. Tjek efter 30 min. Bollerne må gerne blive let brune og gyldne. Husk glutenfrit brød SKAL bage længere tid end traditionel hvedebrød. Lad bollerne køle af på rist. Bollerne er fugtige når varme, de samler sig ved afkøling. Vent med at skære i dem til afkølet.
Opbevar gerne bollerne i brødpose enten ved stuetemperatur eller i køleskab. Glutenfri boller er skønne at fryse ned og senere lune i ovnen.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr