Sprødt, saftigt hjemmebagt glutenfri brød med kerner er nemt at lave og smager skønt.
5 fra 6 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1brød
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse44 minuttermin
Hævetid1 timet28 minuttermin
I alt2 timert32 minuttermin
Ingredienser
500glunken vand
28gloppefrøskaller
12ggær
1½spskrørsukker
1spskæblecidereddike
90gyoghurt neutral
2tsksalt
¼tskmuskatnød
50ggræskarkerner
50gsolsikkekerner
20ghørfrø
50gglutenfri havregryn
120gkikærtemel
160gboghvedemel
60gkartoffelmel
Blandede kerner
Tilberedelse
TIP: Jeg anbefaler du læser opskrift godt igennem samt tips & tricks for at sikre bedst mulig resultat første gang, her svares på spørgsmål om hvilke meltyper, loppefrøskaller mm.
Forbered: Bland græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og havregryn i skål og sæt til side. Vej og bland kikærtemel, boghvedemel samt kartoffelmel og sæt til side. *Se indlæg for alternativer til mel.
Del lunken vand i 2. Kom halvdelen (250g) i røremaskine sammen med rørsukker og gær, kør langsomt indtil opløst. Tilsæt eddike, salt, muskatnød og yoghurt og rør rundt. I skål bland resterende vand (250g) med loppefrøskaller og pisk hurtigt med piskeris i 10-15 sek. eller indtil blandingen er homogen. Dette step gør vi undgår klumper i vores færdigbagte brød.
Kom vand/loppefrøblandingen i dit røremaskine og rør sammen ved middel hastighed. Tilsæt kerner samt havregryn og rør med i ca. 1 min.Tilsæt herefter melblandingen lidt efter lidt, alt skal tilsættes. Når alt melen er inkorporeret i dejen skruer du op til middel-høj/høj hastighed og lader dejen køre 10-15 min. på røremaskine. Dette er vigtigt for et lækkert og luftigt brød. Dejen vil være mere klistret end ved traditionel bagværk, det er helt perfekt.
Kom husholdningsfilm over skålen + viskestykke og lad dejen hæve ca. 1-1,5 time ved stuetemperatur.
Klargør imens brødform ca. 20 X 10 cm evt. lidt større. Smør den godt med olie, vigtigt da brødet ellers vil hænge fast i kanterne.
Når dejen er færdighævet drysser du bordpladen godt med kerner. Hæld forsigtigt dejen herud. Dejen vil være en stor klump, tryk den forsigtigt lidt ned og form en aflang pølse der passer i din form. Glutenfri brød skal ikke æltes og blot form dejen forsigtigt. Lad der være kerner hele vejen rundt på brødet. Placer brødet i klargjort form og dæk med husholdningsfilm. Sæt brødet til efterhævning ca. 30 min. Forvarm imens din ovn. Tænd på 230° varmluft og placer en bradepande i bunden (til at skabe damp i ovnen) samt en rist i midten.
Når brødet er klar sættes det i ovnen. Hæld 1 dl. kogende vand i bradepanden. Luk ovnen og sku straks ned til 200° varmluft. Bag brødet ca. 45 min. indtil flot gyldet med en kernetemperatur på 96-98°, efter 15 min. fjernes bradepanden.*Jeg anbefaler du bruger et termometer da det kan være svært at vurdere hvornår brødet er færdigbagt og glutenfri brød tager længere tid.
Når brødet er færdigt fjernes det forsigtigt fra formen og lad det afkøle HELT på rist. Det er super vigtigt ikke at skære i brødet før det er afkølet og har samlet sig.
Opbevar bedst brødet i brødpose eller viskestykke et køligt sted, hvor det holder sig frisk 2-3 dage. Du kan med fordel fryse og tage op løbende.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr