Sprød og lækker fennikelsalat med æble, avocado og sennepsdressing er nem at lave og smager dejligt til alt fra gryderetter, fisk eller med bønner og hummus til simpel frokostsalat.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
1stkfennikel
1-2stkæble
½stkcitron
75grucola
1stkavocado
1håndfuldsaltede mandler
Senneps dressing
2spskolivenolie
1spskgrov sennep
2tskagavesirup
Salt og friskkværnet peber
Tilberedelse
KLARGØR: Start med at skære de øverste toppe af fennikel og herefter dele den på midten. Vask den godt og sørg for at der ikke er skidt i de yderste blade. Skær begge halvdele i papirtynde strimler på mandolinjern og kom i skål. Skær ligeledes æble i tynde skiver på mandolinjern og kom sammen med fennikel. Riv skallen fra ½ citron samt saften over salaten. Vend rundt og kram salaten med dine hænder så fennikel og æble falder sammen og bliver dejlig blødt. Sæt til side.
DRESSING: I skål kom alle ingredienser til dressingen og rør sammen. Smag til med salt og peber.
SAMLING AF SALAT: Skær avocado i både og hak mandlerne groft. I ønsket fad eller skål start med at fordele rucola samt fennikel-æble og vend let sammen med ½-delen af dressingen. Top med avocado, mandler samt resten af dressingen.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr