Fyldig efterårssalat med græskar, rødbede, quinoa samt friske figner. Vendt med herlig senneps vinaigrette, blå ost og oliven. Mættende salat fuld af smag, power og farver. Perfekt som tilbehør eller måltidssalat.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer som tilbehør
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt50 minuttermin
Ingredienser
Salat
½stkhokkaido
3mellemrødbede
1dlquinoa
½hoved radicchio(ell. rucola)
1dlgranatæblekerner
3friskefigner(ell. pære)
80gblå ost
1dloliven
Ristede græskarkerner
Friske krydderurter
Sennepsvinaigrette
3spskolivenolie
2tskdijonsennep
2spskgrov sennep
2spskagavesirup
1spskbalsamico
Salt, peber
Tilberedelse
KLARGØR DRESSING: Kom alle ingredienser i et gammelt syltetøjsglas og ryst indtil homogen og cremet (kan røres sammen i skål). Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra agavesirup eller balsamico.
KLARGØR GRØNTSAGER: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask græskaret, skær begge ender af og herefter over på midten. Udhul græskar, skær i både og kom herefter ½-delen i stor skål (bag evt. resten til snack on the side). Skræl rødbeder, vask sem godt og skær dem i store skrå tern. Kom i skålen med hokkaido og vend med ⅓-del af dressingen. Fordel på bageplade og bag indtil mør og sprøde kanter ca. 35-40 min.
FORBERED SALAT: Kog quinoa efter anvisning på posen og lad gerne afkøle let inden brug. Riv radicchio i store blade, klargør granatæble, figner skæres i små både og græskarkerner ristes på en tør pande.
ANRETNING OG SERVERING: Salaten samles på 1 stort fad. Start med blade af radicchio og quinoa i bunden og vend med en smule dressing. Herefter bagte græskar samt rødbede. Top til sidst med figner, granatæble, græskarkerner, oliven og en god mængde smuldret blå ost over. Hæld resten af dressingen over og server.Top gerne med friske krydderurter, fx. timian, mynte og oregano.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr