Fudgy dadelkugler med appelsin og bønner er skønne at have som snack eller sund dessert. Nemme og hurtige at lave.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 25stk.
Forberedelse15 minuttermin
Tid på køl1 timet
I alt1 timet15 minuttermin
Ingredients
Dadelkugler
1dåsesorte bønner
200gdadler(vægt uden sten)
55gtahin
1stkappelsin
3spskappelsinsaft
35gkakao
90ghavregryn
½-¾tskkardemomme
½tskkanel
1tskvanilje
1nipsalt
Topping
100gmørk chokolade, smeltet
Sesamfrø
Tilberedelse
Dræn bønnerne og skyl dem godt i sigte, lad bønnerne dryppe af mens de resterende ingredienser klargøres.
Dadler uden sten, bønner, tahin, skal fra 1 appelsin + 3 spsk saft kommes i foodprocesser (eller kraftig blender). Blend grundigt til en blød konsistens. Tilsæt kakao, havregryn samt krydderier. Blend indtil massen er jævn og let blød og klistret konsistens. Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Har du en foodprocessor lad den gerne køre 3-5 min så konsistensen bliver helt fudgy.Er den for fast tilføj evt. lidt ekstra appelsinsaft eller koldt vand. Det afhænger meget af hvor bløde dine dadler er. Kom dejen på køl i min. 1-2 timer. (evt. fryser hvis det skal gå stærkt) Dejen vil være klistret til start, men efter køl er den perfekt.
Rul dadelkuglerne i ønsket størrelse af den afkølede dej. Smelt mørk chokolade over vandbad og dyp dem heri. (Læs hvordan du får det bedste resultat længere oppe i indlægget) Drys med lidt sesamfrø. Du kan trille dem direkte i sesamfrø men det smeltede chokolade gør dem ekstra lækre. Opbevares i køleskabet indtil de spises. Kan holde sig 7-10 dage på køl.
Noter
Er dine dadler meget “hårde” kan de evt. hældes over med kogende vand, herefter stå i 10 min. indtil de blødgøres. Si vandet fra og tilsæt til foodprocesser, derefter følg opskriften. Husk at dræn dem godt, ellers vil din masse blive for blød.
Dadlerne kan ligeledes erstattes af rosiner (sættes tilmed i blød 10 min.) Det vil dog give en lidt anderledes konsistens samt smag men stadig sødme på naturlig og lækker vis.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr