Svampet bananbrød med surdej er nemt at lave, perfekt til overskuds bananer samt overskudsurdej. Bananbrød er tilsat chokolade og nødder for endnu mere smag og tekstur.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1Brød
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
300gbanan
100gtahin
50gneutral olie
100gsurdej(jeg bruger overskudssurdej der er max 3 dage gammel)
2stkæg
100gbrun farin
80grørsukker
1tskvaniljesukker
1tskkardemomme
1tskkanel
220ghvedemel
1tskbagepulver
½tsknatron
1tsksalt
50gpekannødder
70gmørk chokolade
Tilberedelse
INDEN DU STARTER: Start med at tænde ovnen på 180° alm ovn med en rist i midten. Beklæd en lille rugbrødform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.
KLARGØR DEJEN: Vej mel af og bland med bagepulver, natron og salt, sæt til side.I blender kom bananer, tahin, olie, surdej, æg, rørsukker, brun farin, vanilje, kardemomme og kanel. Blend indtil din masse er helt glat og homogen.Kom dejen i en stor skål og si melblandingen over. Vend rundt med spatel blot lige til dejen er homogen uden synlige melklumper, pas på IKKE at overmikse. Tilsæt grofthakkede nødder samt chokolade og vend kort rundt til fordelt.TIP:Har du ikke en kraftig blender kan du mose bananer og piske med resterende ingredienser i hånden.
BAG BANANBRØDET: Kom dejen i din klargjorte form. Bag i din forvarmede ovn 40-45 min. indtil en lille kniv eller tandstik kommer ren ud eller med få krummer.Lad bananbrødet hvile 10 min. i formen og herefter til afkøling på rist.
SERVER: Bananbrødet smager skønt lunt og kan nydes alene, med is, en klat smør eller creme fraiche. Bananbrødet holder sig fugtigt 2-3 dage ved stuetemperatur i lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr