Note: Jeg anbefaler at læse tips og tricks ovenfor igennem, for at opnå bedst mulig resultat. Ønsker du hvid chokoladeskum forbered denne i god tid. *Find alternativer til topping i indlæg.
Forvarm ovnen til 175° varmluft med rist i midten. Klargør springform med bagepapir i bunden, spændt fast i formen. Smør siderne og drys med lidt mel.
Riv squash og pres det værste væde ud. Jeg plejer at tage en håndfuld af gangen, presse let og herefter løsne det imellem mine fingre. Du ønsker ikke at presse al væden ud, men blot så det ikke er helt vandet. Sæt til side.Hak chokolade og valnødder groft og sæt til side. *Kan udelades.
I stor skål kom æblemos, yoghurt, brun farin, vaniljesukker, olie samt skal og saft fra citron. Pisk med håndmikser indtil alt er homogent.
Bland hvedemel, salt, bagepulver, natron og krydderier i skål og og si herefter over din våde blanding. Pisk forsigtig med elpisker til alt melen er inkorporeret. PAS PÅ ikke at overmikse. Dejen vil være tyk.Vend herefter squash i dejen med dejskraber samt chokolade og valnødder. Vend blot rundt et par gange indtil alt er fordelt ligeligt.
Kom dejen i klargjort form og bag i ovnen ca. 40-45 min. Bagetid varierer så hold øje og tjek med tandstik eller strikkepind om din kage er færdig. Kagen er færdig når tandstik kommer ren ud eller med få krummer.
Lad kagen køle helt af inden du kommer topping på.
Topping:
Top squashkagen med hvid chokoladeskum, lidt fintrevet citronskal, valnødder og evt. et drys kanel. Opbevar rester af kagen tildækket på køl i ca. 3 dage. Den smager skønt dagen efter, så bag den endelig dagen i forvejen og kom topping på når den skal spises.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr