Grønne veganske madvafler er lavet på edamamebønner, krydderier samt kikærtemel og er perfekte toppet med alverdens fyld eller som wrap. Kan også nydes kold og tages med på madpakke.
Start med at optø edamamebønner ved at overhælde med kogende vand, lad stå 5-7 min og dræn dem herefter godt i sigte. Bland vand og kikærtemel sammen og sæt til side.
Med blender, minihakker eller stavblender blend edamamebønner og øvrige ingredienser undtagen din melblanding sammen. Brug saft fra ½ lime. Når en jævn konsistens er nået tilsætter du din melblanding og blender indtil homogen. Dejen skal være ret tyk, men tyndere end traditionel falafeldej. Sæt din skål med vaffeldej på køl 15-30 min. (Kan udelades men hjælper med at samle dejen og trække smag)
Varm dit vaffeljern op og når klar smør med lidt kokosolie på begge sider. Brug ca. 1 dl dej pr. vaffel (hjerteform) og pres jernet godt ned. Vaflerne skal ca. bage 5 min. Pas på ikke at åbne for tidligt da dejen ellers hænger fast.Fortsæt med resten. *Vaflerne skal evt. bage længere end til når knappen lyser grøn og de er "klar" på displayet. Sigt efter at bage dem 5 min.
Server med ønsket tilbehør, se flere muligheder i indlæg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr