Skøn forårssalat med fennikel, agurk og avocado. Server med sød-syrlig limevinaigrette, artisokker og ristede kerner. Nem salat som tilbehør eller måltidssalat.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer (Tilbehør)
Forberedelse15 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
200gedamamebønner
ca. 200grødbede i små tern, kogt
½posefeldsalat
½-1stkagurk
½-1stkfennikel
½stklime, skal + saften
½bundtdild
1stkavocado
100gartiskok
1håndfuldoliven
1dlristede kerner
Lime vinaigrette
½stklime(skal + saft)
2tskhvidvinseddike
1tskgrov sennep
2tskagavesirup
2-3spskolivenolie
Friskkværnet peber, salt
Tilberedelse
TIP:Læs gerne indlægget med tips + tricks til råvarer. Her giver jeg muligheder for bagte rødbeder samt andre ideér til salaten.
Start med at koge rødbeder, fjern skrællen og lad dem afkøle. Dette kan med fordel gøres i forvejen. Optø edamamebønner ved at hælde kogende vand over og lad stå 5-7 min. Dræn dem herefter i sigte. *Kogte rødbeder kan holde 3-5 dage på køl i beholder.
Snit herefter agurk samt fennikel tyndt, gerne på mandolinjern. Vend sammen med limeskal, saft og hakket dild.
Rist dine kerner på varm og tør pande indtil de tager let farve og dufter, pas på, det går stærk. Rør eller ryst din dressing sammen. Smag til med agavesirup for sødme og tilsæt evt. ekstra olie for cremet konsistens. *Jeg ristede en blanding af boghvede, sesam og solsikkekerner.
Anret på ønsket fad, feldsalat i bunden, rødbeder i små tern, herefter agurk/fennikel blanding samt edamamebønner. Tilføj ⅓ af dressingen og vend let rundt.
Top med avocado, artiskokker, oliven samt kerneblandning og server med resterende dressing.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr