Sund chokolade granola er sprød og knasende. Sødet med banan, dadler og vendt med smeltet chokolade. Perfekt til morgenmad eller snack.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
200gbanan
100gdadler(vægt uden sten)
50gmørk chokolade
½stkappelsin
5-10gfrisk ingefær
1tskkardemomme
1,5tskvaniljesukker
¼tsksalt
160ghavregryn
60ggrovvalset havregryn
1,5dlkokosmel
1dlhørfrø
1dlhel boghvede
1dlsesamfrø
Tilberedelse
Stat med at tænde ovnen på 150° varmluft og klargør 2 bageplader med bagepapir.
Smelt chokoladen over vandbad og sæt til side. I en blender tilføj banan, dadler, appelsinskal og saft fra ½ appelsin, friskrevet ingefær og krydderier. Blend indtil massen er glat og cremet. Tilsæt nu smeltet chokolade og blend indtil massen er homogen og chokoladen fordelt. Massen vil være tyk og cremet.
I en stor røreskål kom alle dine tørvarer og rør rundt. Tilsæt nu din chokolademasse og rør rundt indtil alt er dækket og der ikke længere er nogle tørre klumper.
Fordel blandingen jævnt på 2 bageplader og tryk godt sammen så den fylder hele pladen i et jævnt lag. Dette vil give en ekstra sprød granola med store stykker.Bag først granolaen i 20 min. og hak nu kort i det. Giv den nu 10 min. af 3 omgange hvor du vender i den for hver omgang (se tips og tricks). Du vender granolaen nemmest ved at "hakke" i den og let vende rundt så de store stykker bevares. Granolaen vil blive mørk, men det er blot chokoladen. Granolen skal have ca. 45-55 min. Den er færdig når den er tør og næsten hel sprød. Den vil blive hel sprød når den afkøles. Husk alle ovne er forskellige så hold godt øje de sidste 5-10 min.
Lad granolaen køle helt af og vendt evt. med ristet kokosflager eller tørret frugt.Opbevar i lufttæt glas eller beholder op til 2-3 uger.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr