Luksuriøs svampet vegansk chokoladekage. Svaret på alle dine kage drømme, nem, hurtig og med få simple ingredienser. Du vil aldrig gætte den er vegansk.
Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en 33 X 22 cm. form med bagepapir. Du kan også smøre den med lidt olie, men her kan du ikke flytte kagen efter bagning.
Start med at lave "kærnemælk" ved at blande soyamælk og citronsaft i en skål, rør rundt og stil til side i ca. 5 min.
Bland mel, kakao, rørsukker, brun farin, bagepulver, natron, salt samt vanilje i en stor skål, rør rundt og sæt til side.
Tilsæt æblemos samt olie til soyamælken og pisk med elpisker eller traditionel piskeris blandingen sammen.
Tilsæt den våde blanding til det tørre samt den varme kaffe. Pisk på lav hastighed indtil dejen er helt blandet og ingen klumper er tilbage. Dejen er tynd. *TIP:Ønsker du at undgå kaffe brug da kogende vand eller evt. koffeinfri.
Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 min. Tjek med en tandstik om kagen er færdig. Kommer den ren ud, eller med få krummer er kagen færdigbagt. Husk alle ovne er forskellige og afhængig af hvilken type form du bruger kan bagetiden variere. Tjek tips og tricks længere oppe for alternative forme.
Opbevar i lufttæt beholder, evt. på køl hvor den kan holde sig fint i op til 5 dage.Du kan evt. smøre med kokosfrosting (opskrift længere oppe i indlæg)
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr