Lækker, luftig og nem vegansk omelet. Blend, steg og nyd en vegansk omelet der er proteinrig, hurtig og fuld af smag. Nyd den alene eller med topping. Skøn morgenmad, brunch eller frokost.
Dræn overskydende væske fra silken tofu og kom i blender. Pres den IKKE. Tilføj resterende ingredienser og blend indtil en cremet konsistens. Skrab evt. ned af kanterne så alt bliver jævnt fordelt. Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
Varm en slip-let pande op til middel-høj varme (min står på 7 ud af 9). Panden må gerne være stor i diameter.Tilsæt evt. lidt olie. Kom herefter 1/2 af dejen på panden, spred ud med spatel til en cirkel ala en pandekage. Tykkelsen skal gerne være ca. 1/2-1 cm. Du må gerne have plads på panden.
Dæk gerne med et stort låg og lad omeletten stege i 2-4 min. Er den herefter stadig blød i midten, kan du forsigtig vende den med en spatel og stege 1-2 min. mere. Det anbefaler jeg du gør, da det giver en lækker overflade på begge sider.Du kan også stege roligt videre ved lidt lavere varme, men pas på den ikke bliver mørk i bunden.
Fjern forsigtig omeletten med en spatel til ønsket tallerken. Fortsæt med næste 1/2 del. Du får 2 omeletter ud af portionen.
Top dine omeletter med ønsket fyld. Du kan evt. gemme den ene på køl og spise dagen efter. Smager skønt koldt.
Noter
*Kikærtemel kan erstattes af anden mel. Dog bidrager kikærtemel med både go smag, protein samt tekstur.**Eller tilsvarende stivelse. Fx. tapiocamel.***Du kan bruge vand men soyadrik giver klart det bedste resultat. ****Du kan udskifte med traditionel flagesalt. Her opnår du dog ikke den "æggede" smag. Omeletten smager dog stadig godt. Evt. brug lidt ekstra salt.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr