Sund, proteinrig lækker hummus med bagte rødbeder og valnødder. Den perfekte dip, snack og tilbehør. Bagt rødbedehummus bliver hele familiens nye favorit.
4,9 fra 9 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
1dåsekikærter
1stkstor rødbede
1spskolivenolie
1tsktimian
1stkcitron
2fedhvidløg
2spsktahin
30gvalnødder
2tskspidskommen
1tskkoriander
1tsksalt
Friskkværnet peber
ca. ½dldanskvand vand
Tilberedelse
Start med at tilberede rødbeden. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skræl og skær rødbeden i tern. Vend med olivenolie, timian samt friskkværnet peber. Bages ca. 30 min indtil møre.
Dræn og skyl kikærterne godt og og lad dem dryppe af i en sigte.I foodprocessor kom kikærter, bagt rødbede, saft og skal fra 1 citron, hvidløg, tahin, valnødder, krydderier samt danskvand. Blend hummus grundigt, gerne 3-5 minutter. Skrab evt. ned af siderne undervejs. Kør indtil konsistensen er cremet og ensartet. Smag til med salt og peber. Juster evt. med ekstra danskvand.*TIP: Danskvand gør din hummus endnu mere cremet men kan erstattes af alm. kold vand eller aquafaba.
Server i skål, drysset med sesamfrø, lidt go' olie samt et drys spidskommen.Rødbedehummus bliver tykkere efter køl. Er den for fast kan du røre koldt vand i indtil du opnår rette konsistens.
Noter
*Svarer ca. til 100 g efter bagning. **Er du ikke stor fan af spidskommen kan du nedjustere til 1 tsk. eller hel udelade. Men det fremhæver den autentiske hummus smag.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr