bananpandekager med quinoamel
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
0 fra 0 stemmer

Sunde bananpandekager med quinoamel

Luftige, sunde, nemme bananpandekager, lavet på quinoamel hvilket gør dem særlig proteinrige. Spis dem til morgenmad, snack, sund dessert - server gerne med kold yoghurt, ahornsirup, kokoschips samt bær eller nyd dem lige som de er. Her kan HELE familien være med.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Kategori: Dessert, Morgenmad, Pandekager, Snack
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 2 stk bananer (ca. 200 g)
  • 1,5 dl plantemælk (Jeg har brugt soyavanilje)
  • 1 spsk citronsaft (Evt. æbleeddike)
  • evt. ½ stk citron (skallen)
  • 1 spsk mandelsmør ell. anden nøddesmør (*)
  • 2 spsk agavesirup (Kan udelades)
  • 1 tsk vaniljesukker (eller ½ vaniljepulver)
  • 150 g quinoamel (**)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Tilføj alle de våde ingredienser samt vanilje til blenderen og kør ensartet.
  • Tilføj de tørre ingredienser og blend dejen jævn, fri for klumper. Pas på ikke at overblende dejen.
    Kan evt. gøres med piskeris hvis du ikke har en blender til rådighed, men resultatet vil ikke vær nær lige så fluffy og blød.
  • Varm en slip-let pande op til middelvarme. (vigtigt den ikke er FOR varm)
  • Sæt klatter af ca. ⅔ dej på panden. (jeg anbefaler at bruge en smule kokosolie da det sikre dem fra at hænge fast)
  • Steg dem 2-3 min på hver side eller indtil kanten samler sig og små luftbobler kommer i overfladen. Vend og steg færdig.
  • Sæt af på rist og fortsæt indtil du har brugt al dejen. Jeg får ca. 10-12 ud af portionen.
  • Nyd dem lune eller kolde. Tiltøj din ynglingstopping eller spis som de er.
  • Pandekagerne kan fryses og tages op efter behov. Så lav gerne dobbelt portion og hav til skole, arbejde, snack mm.

Noter / Tips og tricks

* Du kan udelade fedtstof, men det giver en klart bedre dej, mere luftig og gør ligeledes nemmere at stege. 
**Jeg køber quinoamel fra Urtekram som er meget finmalet, juster evt. i mængde hvis din er mere grov eller hjemmelavet.
Du kan evt. lave din egen med quinoaflager der blendes fint, eller ved brug af rå quinoa der ristes og blendes. HER er en videoguide.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #livetskallevesifarver så jeg kan følge dit madeventyr