TIP: Læs opskriften godt igennem + tips og tricks i indlægget før du starter. VEGANSK: Læs tips og tricks for vegansk udgave af frosting samt hvilke råvare jeg anbefaler. HUSK: At tage smørret + øvrige ingredienser ud i god tid så det er stuetemperatur ved start.
KLARGØR FORME: Start med at tænde ovnen på 170° varmluft med en rist i midten. Klargør 2 springforme med diameter på 18. Kom bagepapir i bunden ved at spænde ringen omkring og smør siderne let med smør + drys med mel.
FORBERED INGREDIENSER: I stor skål vej sukker af og riv citronskallen herover. Gnid sammen med dine fingre indtil citronolierne frigives og det dufter himmelsk. Sæt til side. Riv marcipan og kom i skålen sammen med vaniljesukker. I seperat skål vej mælk, yoghurt og citronsaft af og rør sammen. Sæt til side. I 3. skål vej mel af og bland med kartoffelmel, bagepulver, natron og salt.
SAML KAGEDEJEN: Til skålen med sukker og marcipan tilsættes blødt smør i tern. Med elpisker piskes dette cremet og luftigt ca. 2-3 minutter. Tilsæt birkes og sigt halvedelen af din melblanding over og tilføj halvdelen af din mælkeblanding. Pisk kort ved lav hastighed til dejen blot lige er samlet. Fortsæt med sidste halvdele og pas på IKKE at overpiske din dej. Når dejen er samlet fordeles den i de 2 klargjorte springforme.
BAG KAGEN + AFKØL: Bag citronkagerne midt i ovnen ca. 30-33 min. indtil en tandstik kommer ren ud. Toppen skal være let gylden. Lad bundende afkøle 5 min. i formen inden de befries og sættes på rist. Lad dem afkøle HELT inden du fortsætter. Forbered imens kompot.
KOMPOT: I lille kasserolle tilsættes blåbær, sukker og skal + saft fra ½ citron. Lad gryden komme i kog, skru ned og lad den simre i 10 min. Rør majsstivelse + vand sammen og tilsæt. Rør godt rundt og lad boble 1-2 min. imens det tykner. Tag af varmen og kom på glas eller anden lufttæt beholder. Sæt på køl og lad den blive kold inden brug.
FROSTING: Start med at smelte hvid chokolade og afkøl. Vej piskefløde + flødeost af i 2 separate skåle og kom på frys i 15 min. inden du starter. Flæk vaniljestang og mos kornene med 1 spsk flormelis. I stor skål eller røremaskine med piskeris kom afkølet fløde, skal + saft fra ½ citron, flormelis og vanilje. Pisk indtil din fløde er fast. Tilsæt den kolde flødeost + afkølede hvide chokolade og pisk igen indtil fluffy og cremet. Brug cremen med det samme.
SAMLING - Kan gøres frit eller i springform: Du kan lave kagen i 2 eller 4 lag. Ønsker du 4 lag skæres de 2 kager forsigtigt over på midten så du har 4 bunde. I samme springform du bagte bunde spænder du et nyt stykke bagepapir fast i bunden og kommer kageplast i siderne. Læg først 1 bund nederst. Smør herefter 1/4 af frosting på samt 1-2 spsk blåbærkompot. Fortsæt med de 2 næste lag. Når du har lagt øverste bund på fordeler du din sidste 1/4 frosting og sætter på køl min. 1 time eller op til 1 døgn (husk at dække kagen til hvis den står over 1 time på køl)*Du kan følge samme fremgangmåde uden springform, men vær opmærksom på at trykke bunde + creme godt sammen og lave en oprejst lige kage.
SERVERING: Tag kagen ud fra køl, befri den fra formen og fjern kageplasten. Brug noget af frostingen fra toppen til at lave "naked cake" look hvor du i tyndt lag smører siderne op. Pynt med bær og evt. påskeæg. Kagen er bedst på dagen men kan gemmes på køl tildækket 2-3 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr