Inden du starter: Læs opskrift godt igennem, find råvarer samt udstyr frem. Læs gerne tips & tricks nederst i indlægget. Rigtig god fornøjelse!
Bund
Klargør: Start med at gøre formen klar. Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af en 18 cm. springform og beklæd siderne med kageplast. Har du ikke kageplast beklæder du ligeledes siderne med bagepapir. *TIP: Du kan udelade at dække siderne men så kan det være svært at få springfomringen af uden at ødelægge siderne.
Lav bunden: Smelt smørret og sæt til side. I minihakker blendes kiks og cornflakes til krummer. Kom i skål med et nip salt og smeltet smør og vend rund til alt er dækket. Kom herefter i bunden af springform og pres godt ned så du har en jævn bund. Sæt på frys imens du laver fyldet.
Chokolademousse
Forbered: Start med at smelte chokoladen over vandbad og sæt til side. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med rørsukkeret.
I skål kom piskefløde og citronsaft. Pisk indtil stift, modsat ikke-veganske mousser ønsker vi at piske flødeskummen helt stiv da den hurtigere mister formen. Sæt flødeskummet på køl imens resten laves.
I blender eller foodprocessor kom silken tofu, hjemmelavet vaniljesukker, nip salt og græsk yoghurt. Blend indtil cremet. Skrab evt. ned af siderne et par gange. Tilsæt smeltet mørk chokolade og blend til homogen og cremet. Kom i stor skål.
Tag flødeskummet ud af køleskabet og vend først ⅓ forsigtigt i chokolademoussen. Vend herefter resten forsigtigt i, vi prøver at bevare mest mulig luftighed. Tag bunden ud af fryseren og kom moussen over. Glat ud med ske eller spatel. Sæt i køleskabet ca. ½ time inden du topper med hindbær. Efter ca. ½ time sætter du forsigtigt hindbær ned i moussen så de hænger fast. Sæt kagen tilbage i køleskabet i ca. 4 timer indtil den har sat sig. *TIP:Ønsker du anden topping se tips og tricks i indlægget.
Servering: Fjern forsigtigt ring og kageplast og træk forsigtigt bagepapir af bunden. Placer på ønsket kagefad. Skær kagen ud og server, evt. med lidt ekstra piskefløde. Kagen holder på køl 2-3 dage i lufttæt beholder. *TIP: Har du lavet kagen uden at dække siderne kan du bruge en bunsenbrænder til forsigtigt at varme siderne hvilket vil gøre det nemmer at fjerne springformringen.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr