Amerikanske pandekager med chokolade og banen er luftige og lækre. Opskriften er nem at lave, klar på 20 min. og helt uden æg.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8stk
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt25 minuttermin
Ingredients
150gsoyamælk
50gneutral yoghurt
1spskæblecidereddike
30gsmør
100gbananmos
2spskrørsukker
1tskvaniljesukker
180ghvedemel
1,5tskbagepulver
½tsknatron
1nipsalt
35gchokoladeknapper
Tilberedelse
Bland soyamælk, yoghurt og æblecidereddike sammen i skål og sæt til side ca. 5 min. Smelt smørret og lad det afkøle let.
Bland sukker, vaniljesukker, mel, bagepulver, natron og salt sammen i større skål.
Efter ca. 5 min. tilsæt bananmos og smeltet smør til din våde blanding og pisk godt sammen. Hæld blandingen over dine tørre ingredienser og pisk godt men hurtigt dejen sammen. Pas på IKKE at overpiske, der må godt være små melklumper i dejen. Dejen vil være tyk.
Kom dine chokoladeknapper i og vend forsigtigt rundt, sæt til side 3-5 min. mens du varmer panden op.
Varm pande op til middel-varme og steg pandekagerne i lidt smør eller olie. Vend dem når de begynder at boble i overfladen, og er lysebrune i bunden. *TIP: Er dejen for tyk kan du justere med en anelse mere mælk. Det afhænger meget af hvor moden din banan er. Omvendt er den for tynd tilsæt lidt ekstra mel (evt. ved brug af æblemos)
Server pandekagerne med banan, ahornsirup, vaniljeis, yoghurt, friske bær og/eller mere chokolade. Du kan også snildt nyde dem som de er.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr