Vegansk tunsalat med kikærter, krydderier og grøntsager er klar på 10 min. Sund kikærtesalat perfekt som kødfri ret til frokostbordet.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Tilberedelse10 minuttermin
I alt10 minuttermin
Ingredients
1dåsekikærter
40gvegansk mayonnaise
50gvegansk yoghurt
2tskæblecidereddike
1½tskdijonsennep
1½tskkarry
½tskrørsukker
Salt, friskkværnet peber
1spskkapers
½bundtdild
½stkæble
2stkdrueagurker
½stkrødløg
Tilberedelse
Forbered ingredienser: Dræn dine kikærter og skyl dem godt i sigte, fjern gerne de overskydende hinder der falder fra. Mos dem let med en gaffel, vi ønsker stadig bid. Kapers og dild finhakkes. Skær æble, drueagurk samt rødløg i små tern. *TIP: Gem din aquafaba (vandet fra kikærterne og brug til kager, brød og boller) Se opskrifter i indlæg.
Klargør: Rør mayo, yoghurt, eddike, sennep, karry, rørsukker sammen i skål. Smag til med salt og peber. Vend dild, kapers, æble, drueagurk, rødløg samt kikærter i og vend godt rundt. Smag igen med salt, peber og evt. ekstra karry hvis du ønsker.
Sæt på køl og lad trække 1-2 timer før servering. Du kan servere med det samme men smagen samler sig på køl. Opbevar din veganske tunsalat på køl i beholder 3-5 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr