Beluga Bolognese med aubergine er skøn, mættende og nem at lave. Vegetarisk bolognese for hele familien fuld af grøntsager som kan serveres med alt fra pasta, kartofler og brød.
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og find ovnfast fad frem.
Vask auberginer og placer i fadet, vend med olie og salt. Bag dem i forvarmet ovn indtil helt møre, ca 45-60 min. De skal falde sammen og blive rynkede. Imens aubergine bager klargør bolognese.
Bolognese
KLARGØR: Start med at finthakke svampe i små tern. Løg samt hvidløg finthakkes og beluga linserne skylles. Kom alle dine krydderier i en lille skål og vej ligeledes tomatpure af, og sæt til side. Dette vil forsimple processen, når du har alt klar fra starten.
BOLOGNESE: Varm en gryde op til høj varme med 1 spsk. olie og svits dine svampe helt fri fra væde, indtil du kan høre de begynder at svitse og tage let farve. Her kommer smagen frem. Det kan godt tage 5-10 min. Skru ned til middelvarme.
Tilsæt yderligere 1 spsk. olie samt løg og hvidløg. Lad det stege indtil mørt. Tilsæt krydderier og lad det stege med et par minutter. Tilsæt tomatpure og lad det svitse godt af.
Tilsæt nu rødvin og lad al alkohol fordampe. Herefter tilsættes laurbær, beluga linser og det hele vendes rundt. Herefter passata, bouillon samt madfløde. Rør det hele godt sammen og lad det koge op og skru herefter ned hvor det simre under låg ca. 30 min. evt. længere afhængig af din aubergine.
AUBERGINE PULLED: Når din aubergine er helt mør tages den ud og køler kort af. Skær den over på midten, men ikke helt igennem. Træk med en gaffel kødet ud. Sørg for at få alt med.*Se billede med bagt aubergine længere nede i indlæg.
Tag låget af bolognese og tilsæt din aubergine, samt smør. Vend godt rundt og smag til med friskkværnet peber, salt, evt. lidt balsamico for syre, agavesirup samt chiliflager hvis ønsket. Lad bolognesen simre færdig 10-15 min. uden låg, ønsker du mere væde kan du tilsætte yderlige bouillon.
SERVERING: Beluga bolognese kan serveres med alverdens tilbehør. Alt fra pasta og parmesan eller stegte kartofler, brød og tzatziki.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr