Note: Jeg anbefaler at læse tips og tricks ovenfor for at opnå bedst mulig resultat.Husk: Forbered græskarmos. Se tips i indlæg.
Havre crumble
Ønsker du at toppe dine muffins med crumble forbered denne først.
Kom havregryn, mandelmel, brun farin og kanel i skål og vendt rundt. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt til havreblandinden. Vend rundt indtil alt er ligeligt fordelt. Sæt på køl indtil brug.
Græskarmuffins
Forvarm ovnen til 175° varmluft og klargør muffinsplade med 8 store eller 10 mindre muffins forme.
Bland havremel, kartoffelmel, salt, bagepulver, natron samt krydderier i skål og sæt til side.
I en god stærk blender kom dadler(uden sten), ahornsirup, græskar, olie, appelsinskal + saft, plantemælk, vanilje og æbleeddike.Blend ved høj hastighed indtil massen er cremet og homogen.
Tilsæt melblandingen og blend kort ved lav hastighed, kun lige til alt er blandet. Pas på IKKE at overmikse. *Er din blender ikke stor nok kan dette gøres i hånden med elpisker.
Fordel dejen i muffins forme ca 3/4 dele fyldt. Top evt. med havrecrumble og tryk det let ned i dejen så det hænger fast. Sæt din muffinsplade i forvarmet ovn. Bag store muffins ca. 25-30 min indtil en tandstik kommer ren ud eller med lidt krummer siddende. For mindre muffins bag ca. 18-20 min. *Hold øje, alle ovne er forskellige og vi ønsker ikke tørre muffins. *Ønsker du at tranportere dine muffins eller have med på madpakke anbefaler jeg at udelade crumble da det kan smuldre en del.
Lad muffins afkøle i formen ca. 10 min. inden du flytter dem til rist. Nydes lune eller opbevares i lufttæt beholder. Opbevar dem i lufttæt beholder ved sturetemperatur eller på køl hvor de kan holde 2-4 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr