I røremaskine kom soyamælk, aquafaba, gær og sukker og kør indtil gæren er opløst. Tilsæt gurkemeje, kardemomme, salt og halvdelen af melet. Rør sammen. *Jeg anbefaler du bruger røremaskine, da dejen kræver meget æltning. Det kan gøres i hånden men resultatet vil ikke blive nær så fluffy og blødt.
Tilsæt det bløde smør og resten af melet, hold ca. 25g tilbage. Ælt dejen ca. 10-15 min på medium hastighed indtil den slipper skålens kanter, er glat og samler sig om dejkrogen. Kom husholdningsfilm over skålen og lad den hæve lunt 45 min. - 1 time. *Ønsker du at koldhæve din dej se FAQ.
Kom dejen ud på bord drysset med en anelse mel. Del dejen i 4 lige store stykker. (Mine vejede ca. 175g pr. styk).Klargør en brødform på ca. 11 X 25. Smør med lidt smør, så dit brød nemt slipper efter bagning. *Ønsker du at lave veganske burgerboller. Se indlæg for vejledning.
Vælg en af følgende metoder til at forme dit brød:1: Form aflange boller og placer dem ved siden af hinanden i formen. 2: Lav "brødruller" efter denne metode og placer dem ved siden af hinanden.
Dæk brødet med husholdningsfilm og lad det efterhæve 30-45 min. Forvarm imens ovnen til 200° alm. ovn.
Bag brødet i 25-30 min indtil godt gyldent. Vigtigt du ikke underbager brødet da det ellers vil blive klægt. Mit brød fik 28 min. Tjek gerne ved at stikke en strikkepind i dejen som skal komme ren ud eller et termometer som skal være 94-96° i midten af brødet.
Tag brødet ud og lad stå i formen. Pensl straks med smeltet smør og dæk med film. Lad stå 10-15 min.Fjern filmen og herefter forsigtigt brødet fra formen og lad afkøle på rist. Brødet er bedst samme dag. Opbevares i lufttæt pose 2-3 dage og kan fryses op til 1 måned. Smager skønt ristet dagen efter. *Jeg anbefaler at pensle med smørret. Det gør dit brød dejligt blødt og holder på fugten. Du kan alternativt pensle med lidt sirup.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr