Lækre tofu grillspyd med karry marinade er nemme at lave, fuld af smag og perfekt til grill eller pande. Vegansk grillmad med tofuspyd, hummus, grønt og brød.
Pres tofu: Tag tofu ud af emballage og hæld overskydende vand fra, skyl den herefter kort under koldt vand. Nu kan du lægge den i pres mellem 2 viskestykker med en pande eller anden tungt objekt over i ca. 15-20 min, således det overskydende vand bliver presset ud. *Se indlæg for tips til tofu og hvilke mærker jeg anbefaler.
Lav marinade: Bland alle ingredienser til marinaden i en skål, brug saften fra ½ lime og gem den anden halvdel. Smag til med karry, salt og peber. Er den lidt for stærk kan du tilsætte yderligere agavesirup. Skær din pressede tofu i store tern hvis du ønsker at sætte dem på spyd. Eller anden størrelse alt efter behov. Vend tofu tern i marinaden og sæt på køl minimum 30 min. Gerne længere eller natten over. Tofu i marinade kan holde sig 2-3 dage. Klargør imens tilbehør. *Bruger du træ grillspyd husk at ligge dem i kold vand 10 min. inden brug.
Tilberedning grill / grillpande: Sæt tofu på spyd og gem overskydende marinade i skålen. Varm din grill eller grillpande op til medium-høj varme og steg tofuspyd 4-6 min. på alle sider indtil lækre sprøde og gyldne. Du kan med fordel pensle med overskydende marinade løbende samt når du fjerner spydende fra varmen. Server tofuspyd med grønt, hummus, tzatziki og limerødløg. *Se indlæg for tips til at tilberede din tofu i ovnen.
Tilbehør:
Lime rødløg: Skær rødløg i tynde skiver, gerne på mandolinjern og kom i skål. Tilsæt limeskal, saft, sukker og æblecidereddike og vend rundt. Lad rødløg trække minimum 15 min. Vend gerne rundt 1-2 gange undervejs.
Tilbehør: Klargør hummus samt tzatziki. Snit hjertesalat og skær agurk i tern. Klargør mango ved at fjerne skind og skære i små tern, vend med saft fra 1/2 lime. *Hummus, tzatziki samt limerødløg kan med fordel laves i god tid eller dagen før hvis det skal gå stærkt.
Servering: Lun pitabrød og server tofu grillspyd med grønt, hummus, tzatziki, limerødløg samt resterende tilbehør.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr