Veganske kardemommesnurrer er søde, snaskede, saftige med intens kardemommesmag. Kardemommesnurrerne er nemme at lave, lækre og uimodståelig for børn og voksne!
80gvegansk smørblok(Jeg bruger naturli' smør'blok)
40gbrun farin
70 grørsukker
1tsk stødt kardemommefrø
1tskmajsstivelse
Sukkerlage:
40gvand
40gsukker
Kardemommesukker:
30grørsukker
1tskstødt kardemommefrø
Tilberedelse
*TIP: Læs gerne tips og tricks igennem før start. Knus dine kardemomme kapsler inden du starter. Du kan med fordel knuse til både dej, remonce og kardemommesukker samtidig = Ca. 10g kardemommefrø.
Dej:
Kom mælk, aquafaba og sukker i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt kardemomme samt salt.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og tilsæt det bløde smør i tern. Ælt dejen godt på maskine eller i hånden ca. 10-15 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
Kom husholdningsfilm over skålen samt et klæde og sæt til hævning ved stuetemperatur ca. 30 min, herefter 1-1,5 time på køl ved almindelig hævning.*Koldhævning = Brug 12g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.
Remonce:
Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt smør og sukker. Pas på ikke at røre for meget. Jeg bruger blot en gaffel til at vende det sammen.
Kardemommesnurrer:
Klargør bradepande som måler ca. 35 X 25 med bagepapir i bunden.
Kom dejen ud på bord drysset med mel. Rulles til rektangel på ca. 40 X 50 cm. Fordel remonce jævnt på dejen. Fold herefter ½ af dejen ind over midten på den lange led. Rul forsigtigt dejen lidt ud så den er jævn. Skær dejen i 12 strimler på den korte led. Tvist hver strimmel 6-8 gange og sno den herefter 2-3 gange rundt og forsejl med endel i bunden. Placer i bradepande og dæk med film eller et fugtigt viskestykke. Lad kardemommesnurre efterhæve ca. 45 min. indtil dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 220° alm. ovn. med rist i midten.*Ønsker du at forme traditionelle kardemommesnurrer følg guiden for kanelsnurrer.
Når ovnen er klar sættes kardemommesnurrer ind og bages 13-17 min. indtil flot gyldne. Hold øje da alle ovne er forskellige, men pas på ikke at underbage dem. Imens dine snurrer bages laves sukkerlagen. Kog sukker og vand sammen i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Forbered ligeledes dit kardemommesukker ved at blande sukker og knust kardemomme. Når kardemommesnurrene tages ud af ovnen pensles de med det samme med sukkerlage og drysses med rigeligt kardemommesukker. Lad dem afkøle på rist og nyd dem lune.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr