Klargør grøntsager: Start med at snitte løg og hvidløg. Rens champignon men pas på ikke at få vand i dem, har du en svampebørste er dette ideelt, skær dem herefter i skiver. Skræl persillerødderne, skær dem i tern og hak ligeledes din timian fint.
I en skål kom kokosmælk, tamari, dijonsennep, tahin, gærflager, æblecidereddike, paprika og salt. Rør sammen og sæt til side. Skyl også dine grønne linser og sæt til side.
Varm en stor stegegryde op til høj varme og tilsæt olie. Nu kommer det vigtige skridt: Steg dine svampe HEL tørre. Dette gør du ved at vende i dem løbende og lade alt vandet fordampe, det kan tage 5-10 minutter.
Når alt vandet er fordampet og du kan se dine svampe steger og for skorpe skruer du ned til middel-høj varme. Panden må ikke være på højeste varme ellers vil dine løg blive brændt og bitre. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere i 1-2 min.Tilsæt herefter persillerødder og timian. Vend kort rundt. Tilsæt hvidvin, skru ned for varmen og lad alkoholen fordampe. *Du kan bruge 1,5 tsk. tørret timian i stedet for frisk.
Kom grønne linser, kokosmælkblanding samt grønbagsbouillon ved og lad retten komme i kog. Start med 3 dl bouillon og tilsæt mere hvis den koger for tyk.Lad linsegryden simre i min. 30 min. indtil linserne er møre. Smag til med salt, peber, æblecidereddike for syre samt agavesirup for sødme.
Server linsegryden med bagte kartofler, syltede rødløg, ristede kerner og groft brød. *Se tips for ideer til tilbehør i indlæg.
Citron timian kartofler:
Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Rens eller skræl dine kartofler og skær dem i små både eller kvarte.
Vend kartoflerne med olie, citronskal, finthakket timian og peber. Vendt med salt til efter de er bagt. Kom på bageplade og bag dem i 30-40 min. afhængig af størrelse. Vend med flagesalt inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr