Cremet blomkålspasta er skøn og fuld af grøntsager. Sundere version af alfredosauce lavet på blomkål vendt med pasta. Top med hjemmelavet vegansk parmesan, frisk gremolata og server med stegte svampe.
Forbered: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn pastaen for væde og vend evt. med lidt olivenolie som forhindre pastaen at klistre sammen.
Lav blomkålssaucen imens pastaen koger. Når blomkålssaucen er blendet og klar kommes den tilbage i gryden og pastaen tilsættes. Varm kort retten igennem ved svag varme, pas på saucen ikke brænder fast.
Svampe: Rens svampene og sær dem i skiver. Varm en pande op til høj varme og tilsæt evt. lidt olie. Steg svampene helt tørre indtil al væden er fordampet. Krydre til sidst med peber og salt.
Spidskål: Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Vend med citronsaft. Hak dild og snit bladselleri i tynde skiver og vend i spidskålen.
Server: Blomkålspastaen serveres med spidskålsslaw, stegte svampe, vegansk parmesan, gremolata og lunet brød.
Gremolata
Skyl persillen godt og pres det fri for væde. Hak herefter persillen fint og vend med fintrevet citronskal, presset hvidløg, peber og salt.
Vegansk parmesan
Alle ingredienser kommes i minihakker. Puls/hak indtil konsistensen er jævn og fin. Der må stadig gerne være struktur. Kom på glas med låg. Rester af parmesan opbevares bedst på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr