Skøn indisk salat bowl fuld af farver, smag og mæthed. Knald på krydderier, grøntsager og serveret med tofu samt den bedste mangodressing. Nem, lækker og perfekt som måltidssalat.
Tænd ovnen på 200° og klargør 2 bageplader med bagepapir. *Se noter. Gnub eller skræl kartoflerne og rens blomkål hvis nødvendigt. Skær kartofler i både og lav mundrette buketter af blomkålen. Rør olie, karry, peber og salt sammen.
Kom kartofler og blomkål på hver deres bageplade og fordel karryolien over dem. Vend godt rundt. Bag kartoflerne ca. 30-40 min og blomkål ca 20-25 min indtil gyldne og sprøde. Klargør imens resterende ingredienser.
Tofu + grøntsager
Dræn din tofu for overskydende vand og pres den evt. 15 min hvis den er meget våd. Skær i ønsket størrelse. Varm en pande op til middel-høj varme og kom olivenolie på. Steg din tofu sprød på begge sider indtil der kommer en skorpe, vend dem gerne flere gange undervejs.
Del din agurk på langs, fjern kærnerne og skær den i tynde skiver. Vend med lime skal + saft + hakkede urter. Optø edamamebønner med kogende vand. Klargør granatæble, avocado, limesyltet rødløg og mangodressing. *Du kan med fordel lave limesyltet rødløg og mangodressing i god tid eller dagen før
Salat bowl
Server dine bowls med salat i bunden og herefter bagte karry grøntsager, edamamebønner og tofu. Kom agurk, granatæble og avocado ved. Top med limesyltet rødløg, mangodressing og oliven. Server med ekstra mangodressing, lime, koriander, ristede sesamfrø og brød.
Noter
Du kan bruge en bageplade, men ofte kræver kartoflerne lidt længere tid i ovnen end blomkål. Hvis du bruger en bageplade kan du evt. fjerne blomkålen når den er færdigbagt og give kartoflerne den resterende tid.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr