Før du begynder: Læs gerne tips og tricks ovenfor. Læs ligeledes opskriften godt igennem og se videoen nederst så du for et godt resultat.
Tænd ovnen: På 100° almindelig ovn og klargør bageplade med bagepapir. Drys med lidt maizena, det modvirker marengsen vil hænge fast.
Find en helt ren skål frem og kom aquafaba heri sammen med eddike. *TIP: Jeg anbefaler du reducerer din aquafaba for mere holdbart resultat. Se tips og tricks for dette step.
Pisk marengs: Med elpisker eller køkkenmaskine pisk aquafabaen med eddike indtil den begynder at puffe let op. Ca. 1-2 min. Tilsæt herefter sukker 1 spsk. sukker af gangen. Pisk ½-1 minut imellem hver spsk. så sukkeret opløses. Der skal ikke være synlige sukkerkrystaller i massen.Fortsæt indtil du har tilsat alt sukkeret og pisk videre indtil din aquafaba er blev hel stiv og blank. Dette tager ca. 10-15 min i alt. Tilsæt vanilje og pisk kort.Marengsen er klar når den klumper sammen om piskerisene og du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud. Si maizena i og vend kort rundt med spatel.
PAVLOVA: Kom 5 klatter af marengsmassen på bagepapiret og form dem som små fuglereder. Høje kanter med en fordybning i midten. Du kan også lave en stor.
MARENGSKYS: Kom marengsmassen i en sprøjtepose med ønsket tyl. Ønsker du stribede kys lav da striber med pastafarve indvendig i sprøjteposen. Pres herefter massen ud og form små eller store kys.
Bagning: Bag dine pavlova eller marengskys i 2,5 time. Sluk ovnen og lad dem tørre færdig med lukket ovndør i 1-5 timer. Mine stod 5 timer og blev super sprøde. Server evt. pavlova med vegansk flødeskum vendt med hindbær, creme, bær og et drys flormelis.
Opbevaring: Kom resterende marengs i en lufttæt beholder med bagepapir imellem. De må ikke røre hinanden da de ellers vil blive bløde og klistrede.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr