Perfekt svampede æblemuffins fyldt med marcipan, varm kanel, sød vanilje og saftige æbler. Luftig, blød midte med knasende top af kanelsukker. Tager 10 min + bagetid. Bedre end bagerens - tro mig.
Forvarm ovnen til 210 grader og klargør muffinsforme. Bliver ca. 7-8 stykker afhængig af størrelse.Lav kanelsukkeret og sæt til side. Tag smørret ud og lad det blive blødt.
Klargør hørfrø ægget og lad stå ca. 5-10 min. Rør havremælk + æblecidereddike sammen.
Bland mel, bagepulver, natron, salt, kanel og kardemomme sammen og sæt til side. Skræl og riv dit æble og sæt til side.
Riv marcipanen groft på rivejern og kom i skål med rørsukker, vaniljesukker samt blødt smør. Pisk med elpisker godt sammen indtil homogent og cremet.Tilsæt hørfrø ægget og pisk kort sammen på lav hastighed.
Tilsæt havremælken og æbler og pisk kort. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk på lav hastighed indtil alt er jævn fordelt og dejen luftig og glat. Pas på ikke at overpiske.
Fordel delen i forme næsten til kanten. Drys med kanelsukker + hakkede mandler.
Bag først 5 min. ved 210 grader. Lad muffins blive i ovnen og sku ned til 180 grader. Bag færdig 15-18 min. indtil en tandstik kommer ren ud.
Opbevar muffins i en lufttæt beholder. Gerne på køl, her op til 4-5 dage.
Noter
*1 spsk (7 g) knust hørfrø 2,5 spsk (37 g) vand. Jeg anbefaler at veje både hørfrø og vand af for bedste resultat.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr