Hjemmebagt glutenfrit rugbrød med den lækreste krumme, sprøde kant og saftig midte. Du kan ikke nøjes med 1 skrive. Sæt gang i bagningen og find din og familiens nye favorit der kan spises hele dagen.
4,8 fra 15 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1Brød
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse1 timet15 minuttermin
I alt1 timet30 minuttermin
Ingredienser
Rugbrød
450gkold vand
20ggær
20gloppefrøskaller(Gule fiberHUSK)
2tskflagesalt
2tskahornsirup
2tskeddike
80ghel boghvede
50gsesamfrø
50gsolsikkekerner
60ghørfrø
150gsød kartoffel
160g fuldkornsrismel
70gboghvedemel
70gquinoamel
1spskcarob
Topping: Blandede kerner
Birkes
Sorte sesamfrø
Tilberedelse
I en stor skål opløs gøren i det kolde vand. Tilsæt loppefrøskaller og pisk med elpisker. Sæt til side 5 min.
Tilsæt salt, eddike, ahornsirup, frø, kerner og groft revet sød kartoffel og pisk indtil godt fordelt.
Rør de 3 meltyper plus carob sammen i skål. Tilsæt melblandingen til dejen og pisk grundigt sammen. Gerne 5 min. Lad dejen stå 5 min. og pisk herefter igennem igen. Lad deje hvile yderligere 5-10 min. før det kommes i form. *TIP: Carob kan udelades men giver farve til brødet.
Beklæd imens en lille rugbrødsform med bagepapir eller spray med olie. Min form måler 26 X 10 cm.
Fordel dejen i formen og drys med kerner. Lad den hæve ved stuetemperatur 1,5 - 2 timer. Pas på den ikke overhæver.
Tænd ovnen på 220 grader almindelig varme og lad den varme op. Når ovnen er varm sættes brødet ind og der skrues ned til 200 grader.
Bag brødet ca. 1¼ - 1½ time. Tjek med strikkepind eller tandstik. Kommer den ren ud er brødet færdigt. Der kan sidde en smule da brødet er blød inden afkøling men det skal være minimalt. Husk alle ovne er forskellige og brødet skal evt. bage lidt mindre eller mere.
Lad brødet køle kort af i formen inden det fjernes og flyttes til rist. Lad det afkøle helt af inden du skærer i det og det kommes i pose.
Du kan med fordel fryse halvdelen af brødet for at forlænge holdbarhed, eller komme det i køleskab. Brødet smager ligeledes skønt ristet.
Noter
*Jeg har d. 16-6-20 opdateret opskriften fra havremel til boghvedemel + quinoamel samt fremgangmåde. Dette sikre et endnu bedre brød med rette tekstur. *Husk alle ovne er forskellige og bagetid kan variere. Mit brød ender med at bage 1 time og 20 min.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr