TIP:Læs gerne opskriften igennem før start og tag dine råvarer ud i god tid så de når at få stuetemperatur inden bagning.
Klargør: Start med at tænde ovnen på 170° varmluft og klargør en lille brødform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm.
Forbered: I skål vej sukker af og riv skallen fra 2 lime over. Gnid skal og sukker sammen indtil olierne frigives og sukkeret bliver grønt og dufter himmelsk. Tilføj vanilje sukker og sæt til side.
I stor skål kom mælk, skyr (eller anden tyk yoghurt) og 40g limesaft (svarer ca. til 1,5-2 lime). Pisk kort med hånden og tilsæt herefter olien. Sæt til side. I separat skål vej mel af og tilsæt bagepulver, natron og salt, rør rundt. Vej ligeledes kokosmel af og sæt til side.
Bland kagen: Tag skålen med de våde ingredienser og tilsæt dit limesukker, pisk kort ca. 10 sek. tilsæt kokosmel og rør i med spatel. Si melblandingen over og vend med spatel til alt er fordelt. Pas på ikke at overmikse men blot lige røre til der ingen synlige melklumper er tilbage. Kom dejen i din klargjorde form.
Bag kagen: Sæt kagen midt i ovnen og bag 40-45 min. indtil flot gylden og en tandstik kommer ud ren eller med få krummer. Lad kagen afkøle i formen 10 min. og sæt den herefter til afkøling på rist. Top med enten flødebolleskum eller glasur.
Flødebolleskum med lime - Øvet:
Forbered en portion flødebolleskum men erstat vand med limesaft. Brug en lille gasbrænder til at brune marengs inden servering og top med ristede kokoschips.
Lime glasur - Hurtig og nem:
Rør limesaft med flormelis og fordel på den kolde kage. Top med ristede kokoschips og server. Kagen er bedst på dagen den er bagt men kan holde sig frisk ved sturetemperatur 2-3 dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr