One pot ris er rig på grøntsager, bønner og serveret i cremet sauce fuld af krydderurter. Server med ristede svampe, god ost og evt. brød. Portionen er stor og kan gemmes 3-5 dage på køl.
Forbered:Jeg anbefaler opskriften læses igennem, råvarer og udstyr sættes frem og ingredienser klargøres inden du starter.
Klargør grøntsager: Vask alle dine grøntsager grundigt og skræl evt. gulerod og kartoffel. Afhængig af størrelsen skal du evt. blot bruge 2 af hver, mine var mediumSkær bladselleri og porre i tynde skiver, gulerødder i mundrette stykker og kartofler i tern. Sæt til side. Riv hvidløg og kom i seperat skål.
Bouquet garni: Saml frisk timian, rosmarin samt laurbær i et lille bundt og bind det sammen med køkkentråd. Brug dine laurbær til at forsegle stilkene. TIP: Kan du ikke lide smagen af rosmarin kan du bruge frisk oregano i stedet.
One pot ris: Varm en tykbundet stor gryde op til middel-høj varme og tilsæt olie eller smør. Svits bladselleri, gulerod og kartofler 2-3 min. Tilsæt porre og svits indtil de begynder at frigive væske og dette fordamper ca. 5-7 min. Sku ned til middelvarme og tilsæt din hvidløg samt miso (eller soya) og lad det stege med 1-2 minutter. Hæld dine ris på, rør rundt og tilsæt nu din grøntsagsbouillon samt bouguet garni. Lad gryden komme i kog, skru ned og lad den simre under låg 20 min. Dræn og skyl imens 1 dåse butterbeans og klargør din svampe til topping. Se længere nede.
Efter ca. 20 min. tilsættes butterbeans, gærflager, chiliflager, hvidvinseddike samt madfløde. Lad simre under låg 10-15 min. indtil risene er møre. Afhængig af størrelsen på dine grøntsager kan du evt. tilsætte lidt ekstra bouillon eller fløde for at give mere sauce. Smag til med peber, salt samt evt. ekstra syre fra hvidvinseddike. TIP: Du kan erstatte gærflager med 50g revet parmesan eller hård ost.
Klargør ristede svampe: Tænd ovnen på 220° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Rens svampede og skær dem i halve eller tykke skiver. Vend med olivenolie samt frisk eller tørret timian. Bag i ovnen indtil helt sprøde ca. 25 min. vend gerne i dem halvvejs.
Servering: Server one pot ris med stegte svampe, ristede græskarkerner, brød og evt. revet vesterhavsost. Du kan udelade svampetopping og blot servere den som den er. Retten er stadig super lækker.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr