Lækre, krydrede ingefærsmåkager er nemme, sprøde og chewy i midten. Kan nydes året rundt. Perfekt til eftermiddagste, kaffe eller en varm kop gløgg.
4,9 fra 8 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 18stk
Forberedelse1 timet10 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt1 timet20 minuttermin
Ingredients
180ghvedemel
1tsknatron
1¾tskstødt ingefær
½tskkanel
¼tsknellike
¼tskallehånde
⅛tsksalt
120gsmør
1tskvaniljesukker
60gbrun farin
45grørsukker
60gmørk sirup
½stkcitron
Rørsukker
Tilberedelse
Start med at blande hvedemel, natron, ingefær, kanel, nellike, allehånde og salt i skål og rør sammen indtil fordelt. Sæt til side.
Kom blødt smør i stor skål og tilføj vaniljesukker, brun farin og rørsukker. Med elpisker eller røremaskine med fladt piskeris (spade) pisk indtil massen er fluffy og lyst. Tilsæt mørk sirup og skal fra citron og pisk indtil fordelt. Skrab ned af siderne.
Ved lav hastighed pisk nu melblandingen i dejen indtil den samler sig. Den vil være blød. Dæk med plastikwrap, folie eller låg og kom på køl i 1 time og op til 1 uge. *Din dej vil smuldre i starten du tilsætter mel, men blot fortsæt med at piske langsomt og den vil samle sig. Stop med det samme dejen er samlet.
Forvarm ovnen til 175° varmluft og klargør 2 bageplader med bagepapir.
Tag din dej ud af køleskab. Form kugler af 25g stykket. Der vil blive 18 stk. Rul dem i rørsukker og placer herefter på bageplade med 9 stk. på hver.*Har din dej stået længere end 2-3 timer på køl, lad den stå ved stuetemperatur ca. 30 min. inden du former dem og herefter imens ovnen forvarmer. Dvs. i alt ca. 1 time. Ellers vil dine småkager ikke flyde nok ud.
Bag småkagerne 1 plade af gangen ca. 10-12 min. indtil kanterne får let farve og toppen er let sprækket. Jo længere du bager, des mere sprøde vil de blive. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem afkøle 10 min. på bagepladen inden du rykker dem til afkøling på rist. Det er vigtigt du lader dem stå på bagepladen og samle sig!*Husk alle ovne er forskellige, lav evt. en testsmåkage først for at finde den helt rigtige bagetid. *Er dine kager ikke helt sprækken når du tager dem ud kan du give dem et let bank på bagepladen og herefter lade dem stå 10 min.
Nyd småkagerne og opbevar dem i lufttæt beholder op til 1 uge, gerne med madpapir imellem da de er lidt bløde.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr