Lækre, nemme og smagfulde langtidsbagte tomater. Perfekt i salater, sandwich eller som del af frokostbord.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse3 timert
I alt3 timert5 minuttermin
Ingredients
500gcherrytomater
2spskolivenolie
1spskbalsamico
1tskagavesirup
½tskflagesalt
1fedhvidløg, fintrevet
1tsktørret timian
1tsktørret oregano
1tsktørret basilikum
Tilberedelse
Start med at tænde ovnen på 90° varmluft og beklæd bageplade med bagepapir.
Skyld dine tomater, tør dem i viskestykke og skær dem herefter over i halve. Kom forsigtig i stor skål.
Rør resterende ingredienser sammen til marinade og hæld over tomater. Vend forsigtigt rundt og kom herefter tomater på bageplade. Vend dem med skærefladen opad.
Bag dine tomater i ovnen 2,5-3,5 time afhængig af hvor tørrede du ønsker dem. Jeg gav mine 2,5 time og fik tomater der stadig var lidt bløde og med en smule saftighed.
Lad tomaterne køle lidt af og brug dem herefter i salater eller som tilbehør. Tomaterne kan opbevares 1-2 uger i bøtte på køl, ønsker du endnu længere holdbarhed kan du komme i skoldet glas og dække dem med en god olivenolie.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr