Sprød, frisk og nem fennikelsalat kan spises alene eller bruges som basis i salater, bowls eller som fyld i sandwich.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1portion
Forberedelse10 minuttermin
I alt10 minuttermin
Ingredients
1stkfennikel
1stklime(skallen)
1stklime(saften)
1bundtdild
Evt. ½-1spskæblecidereddike
Evt. 1tskrørsukker
Tilberedelse
Start med at skære fennikel igennem på langs. Snit tynde skiver med mandolinjern og kom i skål. Dette kan gøres med kniv men er optimalt med mandolinjern.
Riv direkte over din fennikel limeskal, gerne med et fint microplain, så du undgår den hvide hinde under skallen. Skær herefter lime over og pres begge halvdele direkte over fennikel. Vend godt rundt med ske og lad stå ca. 5 min. til det falder let sammen.
Hak dild fint og vend sammen med fennikel. Er din fennikel meget stor eller lime knap så saftig kan du med fordel tilføje ½-1 spsk. æblecidereddike samt lidt sukker for at blødgøre din fennikel.
Nyd salaten alene eller brug den som basis i salater, buddha bowls eller foodprep.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr