Frisk og cremet ærtedip er perfekt som dyppelse og tilbehør i sandwich eller smurt på brød. Nem og skøn hverdagsmad for hele familien. Varier krydderurter og find jeres favorit.
Sauterede løg: Skær skalotteløg i både og kvas hvidløg med en kniv. Varm en pande op til middel varme og tilsæt olie. Kom løg og hvidløg på panden og lad det sautere 2-3 min indtil det bliver blødt, skru evt. ned hvis de begynder at bliver brune. Tilsæt agavesirup og hvisvinseddike og vend rundt. Lad det karamellisere 1-2 min inden du tager det af varmen.
Ærtedip: Optø ærter og dræn dem.I foodprocessor eller blender kom alle ingredienser samt de sauterede løg. Kør 3-5 min. indtil cremet konsistens, skrab ned af kanterne undervejs.Smag til med salt, peber og evt. mere citron for syre. Du kan tilføje ekstra yoghurt hvis du ønsker den tyndere.
Opbevar ærtedippen på køl 5-7 dage. Server evt. på hjemmebagt rugbrød med feldsalat, avocado og agurk.
Noter
Læs tips og tricks længere oppe hvordan du sauterer løgene.
Brug de krydderurter du bedst kan lide. Mynte + basilikum fungere super godt. Eller koriander + basilikum.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr