Cremet, luksuriøs vegansk massaman curry. Skøn hverdagsmad for hele familien. Brug de grøntsager du har og juster styrken efter dine smagsløg.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
Karry bagt blomkål
1stkblomkål
1spskolivenolie
2tskkarry
Massaman Curry
1stkløg
2fedhvidløg
1stængelcitrongræs
1klump ingefær
30-40ggul karrypasta
1tskspidskommen
1tskkarry
2stkfrosne limeblade
160g mungbønner
1dåsekokosmælk
½Lgrøntsagsboullion
2spskmangochutney
1spsktamari
2stkgulerødder
2-3stkportobello
½posespinat
Tilbehør
Frisk koriander
Brune ris eller squash spaghetti
Chili
Mangosalat(opskrift herunder)
Tilberedelse
Karry bagt blomkål
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bradepande med bagepapir.
Klargør blomkålen i mundrette buketter. Vend med olie samt karry.Bag blomkålen indtil den er mør og har fået farve. Ca. 20-30 min. (imens laver du curry)Du kan undvære at bage blomkålen og komme direkte i retten sammen med gulerødder. Men denne metode giver et super smagfuldt og lækkert resultat.
Massaman Curry
Fintsnit løg og hvidløg. Riv ingefær fint og hak ligeledes den nederste del af citrongræs fint, de yderste blade hives af så det kun er den bløde midte du bruger.Varm en stor gryde op til middel-høj varme og tilsæt lidt olie. Svits løg og hvidløg ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt citrongræs, ingefær, karrypasta, spidskommen, karry og rør godt rundt indtil det dufter. Skyl bønnerne og vend i sammen med gulerødder og rør kort rundt.*TIP:Ønsker du at bruge andet end mungbønner - læs i ingredienslisten i indlægget.
Tilsæt limeblade, kokosmælk samt boullion. Lad retten simre ca. 20 min. Indtil bønnerne er klar.
Vend mangochutney og tamari i og rør rundt. Smag til om retten kræver mere syre (lime) sødme (mangochutney) eller salt (tamari)
SKær portobello og gulerødder i skiver, vend i gryden sammen med de karry bagte blomkål og spinat, lad retten simre 5-10 min.
Server curry med ris, squash spaghetti samt mangosalat (opskrift længere nede)
Noter
*Juster mængden efter hvor stærk du ønsker din curry. Kan erstattes med rød karrypasta da den gule kan være svær at finde.**Kan du ikke finde de frosne limeblade, erstat da med 1 frisk lime, saften heraf samt evt. lidt fintrevet skal.***Du kan bruge grønne eller røde linser i stedet. Kan ikke udskiftes med andre bønner da disse kræver langt længere tilberedning.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr