Cremet, vaniljeprikket is med skøn jordbærkompot. Den bedste hjemmelavet is som er vegansk, uden nødder og glutenfri. Perfekt som dessert eller en dejlig sommerdag.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Frysetid3 timert
I alt4 timert
Ingredients
Vaniljecreme
250ghavremælk (gerne barista version fx. oatly)
20g kartoffelmel
40gsukker
1stkvaniljestang
1nipsalt
Vaniljeis
250gpiskefløde(Alpro piskbar)
50gglykosesirup
40gagavesirup
2tskcitronsaft
½tskxanthan gum(kan udelades)
Jordbærkompot
150gjordbær
20gsukker
1spskcitronsaft
½tskvaniljesukker
1tskmajsstivelse
Tilberedelse
TIP: Husk at sætte din skål til ismaskine på frys inden brug efter maskinens vejledninger.TIP: Inden du starter læs opskriften godt igennem, samt tips og tricks i indlægget. Hermed opnår du en nemmere arbejdsprocess og undgår at glemme eller stresse undervejs.
Vaniljecreme
Start med at forberede vaniljecremen som skal have tid til at afkøle inden brug. I en lille kasserolle vej 200g mælk af. I en lille skål vej de resterende 50g af og pisk med kartoffelmelen så den fordeler sig, kom i gryden med resten af mælken. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem med 1 spsk. af sukkeret så det fordeles. Herefter kommer du vaniljesukkeret, den tomme stang samt resterende sukker i gryden sammen med et nip salt.
Ved middelvarme lun cremen indtil den begynder at tykne og samle sig. Hold øje og pisk gerne lidt hele tiden så den ikke gror fast. Når cremen er tyknet (den behøver ikke være helt stiv) tages den af varmen, kommes i skål, dækkes med film og sættes på køl minimum 2 timer, evt. til næste dag.
Jordbærkompot
Tilføj jordbær i tern, sukker, vanilje og citronsaft til en lille gryde og lad dem simre indtil de er bløde, saften er trukket ud og du kan mose dem med en gaffel. Bland majsstivelse med 2 tsk. vand og hæld i kompotten, rør rundt og lad den samle sig. Kom på glas og lad afkøle.
Vaniljeis
I en stor skål eller røremaskine piskes fløde, glykosesirup, agavesirup, citronsaft og xanthangum indtil let og luftigt, ca. 2-4 min. afhængig af maskine. Pisk den ikke helt stiv! Tilføj din hjemmelavede vaniljecreme og pisk igen indtil massen er cremet og let luftig.
Tænd ismaskinen og tilføj din ismasse lidt af gangen indtil alt er brugt. Lad maskinen kører 40 min. eller efter anvisning på maskinen. Når de 40 min. er gået tilføjer du ca. halvdelen af din jordbær kompot og lader køre med 2-3 min. indtil det er let fordelt.
Tilføj din ismasse til ønsket beholder og top med resten af jordbærkompotten. Swirl det godt rundt og sæt derefter på frys 3-5 timer indtil færdigfrossent.
Opbevaring og frysning
Vaniljeisen kan holde sig ca. 1 måned på frost i lufttæt beholder. Tag isen op 10-15 min før den skal spises, og brug en våd is-ske for nemmere servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr