Grøntsagslasagne er smovset, lækker, sund og nem at lave. Vegansk eller vegetar lasagne med bagte grøntsager og bechamel.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse45 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet30 minuttermin
Ingredients
Bagte grøntsager
2stkrødløg
1stkgrøn peberfrugt
1stkrød peberfrugt
1stkaubergine
2spskolivenolie
Lasagnesauce
2spskolie
200gbrune champignon
1stkløg
3fedhvidløg
½stkchili
1dlrødvin
2tskbasilikum
2tskoregano
1tskrøget paprika
50gtomatpure
1spskbalsamico
2dlgrøntsagsboullion
500gtomat passata
½dlmadfløde
Salt, friskkværnet peber
Bechamel sauce
530mlneutral soyamælk
1stklaurbærblad
5stkpeberkorn
1stkløg
45gsmørblok
45ghvedemel
½tskmuskatnød
2spskgærflager
Salt, friskkværnet peber
Yderligere
Lasagneplader
Friskrevet parmesan
Tilberedelse
Bagte grøntsager
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
Skær rødløget i både, peberfrugter samt aubergine i mindre tern og kom på bageplade. Vend med 2 spsk. olie og bag i ovnen 20-25 min. indtil brunet og gyldent. Vend gerne 1 gang undervejs. Tag ud af ovnen når færdig og skru ovnen ned til 190° varmluft. Lav imens saucen.
Lasagnesauce
Forbered: Rens champignon og skær dem i tynde skiver, sæt til side. Snit løg, hvidløg og chili fint og sæt til side. I lille skål bland basilikum, oregano, røget paprika, salt og peber. Klargør grøntsagsbouillon.
Varm en stor gryde op til høj varme og steg champignon HELT tør for væde, indtil de begynder at knitre og få farve. Her giver de allermest smag. Det kan godt tage 5-10 minutter. Skru ned til middelvarme, tilsæt olie og steg løg, hvidløg og chili et par minutter indtil det falder sammen.
Skub svampe-løg blandingen lidt til side og tilsæt rødvin. Lad alkoholen fordampe og tilsæt nu din skål med krydderier samt balsamico og tomatpure. Vend det hele godt rundt og steg det kort af, de kan dufte det. Tilsæt grøntsagsbouillon og tomat passata og vend det hele godt rundt. Tilsæt lidt madfløde for at runde smagen af. *TIP:Du kan udelade madfløde eller erstatte med soyamælk/mælk.
Tilsæt dine bagte grøntsager og lad saucen simre imens du laver din bechamelsauce. *TIP:Saucen kan med fordel laves dagen før så kan du hurtigt samle din lasagne på selve dagen og blot lave bechamel.
Bechamel
Start med at infusere soyamælken: I gryde kom soyamælk, peberkorn, laurbær og et løg i både. Lad mælken komme op og simre under middel varme. Når du ser tegn til mælken vil begynde at boble, slukker du varmen og sætter gryden til side. Lad trække 10-15 min. Herefter sier du krydderier og løg fra og kommer soyamælken i kande.
Lav bechamel: I tykbundet kasserolle smelt smør ved middel varme. Når smørret er smeltet tilsættes mel og du pisker rundt indtil det samler sig og begynder at boble let, bliv ved at røre 1 minuts tid. Vi ønsker at "brænde" melsmagen af før vi fortsætter.
Tilsæt nu mælk lidt af gangen. For hver gang pisker du godt til så saucen bliver lind og jævn. Ved at tilføje mælken af flere omgange undgår du en klumpet sauce. Når alt mælken er tilsat og saucen cremet, tilsætter du gærflager, muskatnød, salt og peber. Smag til. Tilsæt evt. 1 tsk. eddike for lidt syre. TIP:Ønsker de en vegetarisk version kan du bruge letmælk og 30g parmesan i stedet for gærflager.
Grøntsagslasagne
Smør et ønsket ovnfast fad med olie. Mit fad måler 25X18 cm. Start med lasagneplader i bunden, herefter ⅓ af saucen, ⅓ af bechamel og fortsæt sådan. I sidste omgang udelader du bechamel og ligger først lasagneplader og herefter bechamel på toppen. Bag lasagnen ved 190° varmluft 40-45 min. *TIP: Se visuel forklaring på opbygning af lasagne i indlæg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr