Annonce

Veganske madvafler med edamamebønner

veganske madvafler med tilbehør

Drømt om vafler til frokost eller aftensmad? Grønne veganske madvafler er sprøde, salte og lavet på edamamebønner, krydderier samt kikærtemel. Perfekte toppet med alverdens fyld eller som wrap. Nyd sunde vafler som er glutenfri, uden æg og fulde af protein. Nemme og hurtige at lave og vigtigst af alt smager de himmelsk.

Edamamevafler – nemme grønne madvafler

Vafler til aftensmad?
Kan man det? Må man det?!
OH YES – For det første kører vi NUL madregler her på bloggen og for det andet kan vi gøre lige det vi vil 😉

Med det i mente serverer jeg i dag lækre grønne madvafler! De er perfekte til frokost, aftensmad, snack eller madpakken. Lavet med edamamebønner, krydderier og kikærtemel – Fuld af protein, god næring og kostfibre. Helt uden æg, mælkeprodukter og tilmed glutenfri.

Vaflerne tager 5 min. at røre sammen og efter en tur i vaffelhjernet er de sprøde i kanten, bløde i midten og med karakteristiske smage fra spidskommen, hvidløg og persille. De minder lidt om min opskrift på fladbrød med edamamebønner.
Smagen er lidt ala falafel men i dag formet som vaffel OG med edamamebønner – Haha, så slet ikke en falafel, men en:
Edamfavaffel…
Okay inden det stikker HELT af vil jeg præsentere jer for dagens opskrift:

Madvafler med edamamebønner er:
  • Lækre og smagfulde
  • Proteinrig
  • Sund aftensmad eller frokost
  • Vegansk
  • Glutenfri
  • Nemme at lave
  • Madvafler for store og små
Reklamelinks er markeret med*
veganske madvafler med edamamebønner
Gem til madplan

Veganske madvafler med edamamebønner

Grønne veganske madvafler er lavet på edamamebønner, krydderier samt kikærtemel og er perfekte toppet med alverdens fyld eller som wrap. Kan også nydes kold og tages med på madpakke.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 stk. (Hjerteform)
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 250 g edamamebønner
  • 2 fed hvidløg
  • ½-1 stk løg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼-½ tsk chiliflager
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk flagesalt
  • ½ stk lime
  • 20 g tahin
  • 1 spsk olivenolie
  • 60 g vand
  • 45 g kikærtemel

Tilbehør (Til inspiration)

  • Ærtedip
  • Rucola
  • Bagt squash i kvarte skiver
  • Avacado
  • 1 portion tofu feta
  • Sorte oliven
  • Friske eller syltet rødløg

Tilberedelse

  • Start med at optø edamamebønner ved at overhælde med kogende vand, lad stå 5-7 min og dræn dem herefter godt i sigte.
    Bland vand og kikærtemel sammen og sæt til side.
  • Med blender, minihakker eller stavblender blend edamamebønner og øvrige ingredienser undtagen din melblanding sammen. Brug saft fra ½ lime.
    Når en jævn konsistens er nået tilsætter du din melblanding og blender indtil homogen. Dejen skal være ret tyk, men tyndere end traditionel falafeldej.
    Sæt din skål med vaffeldej på køl 15-30 min. (Kan udelades men hjælper med at samle dejen og trække smag)
  • Varm dit vaffeljern op og når klar smør med lidt kokosolie på begge sider. Brug ca. 1 dl dej pr. vaffel (hjerteform) og pres jernet godt ned. Vaflerne skal ca. bage 5 min. Pas på ikke at åbne for tidligt da dejen ellers hænger fast.
    Fortsæt med resten.
    *Vaflerne skal evt. bage længere end til når knappen lyser grøn og de er "klar" på displayet. Sigt efter at bage dem 5 min.
  • Server med ønsket tilbehør, se flere muligheder i indlæg.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Veganske Madvafler uden æg og gluten

I dagens opskrift kan ALLE være med – om du spiser vegansk, har glutenallergi eller “bare” elsker god mad!
Edamamevaflerne er lavet uden æg og vi bruger kikærtemel til at samle vaffeldejen.

Kikærtemel er god at bruge i det veganske køkken når vi udelader æg da det binder dejen sammen. Udover at være en god erstatning for æg er kikærtemel ligeledes glutenfri og fuld af protein.
Får jeg brugt en hel pose kikærtemel tænker du måske? Oh yes bare rolig…
Jeg bruger kikærtemel i alt fra hjemmelavet knækbrød, grove glutenfri boller samt lækkert gluten- og sukkerfri bananbrød.

*Har du ikke kikærtemel og kan tåle gluten? – Du kan snildt erstatte med hvedemel.

grønne madvafler

Sådan laver du madvafler med edamamebønner:

Nemt, hurtigt og med simple ingredienser kan du lave lækre proteinrige edamamevafler. 4 steps og 45 min. senere er du klar til af spise:

  1. Edamamebønner optøs og ingredienserne klargøres.
  2. I minihakker, blender eller med stavblender blendes ingredienser undtagen mel sammen til smuldret konsistens. Herefter tilsættes mel og vand og vaffeldejen samles. Kom på køl ca. 30 min.
  3. Vaffeljernet varmes op, smøres med lidt kokosolie og du er klar til at lave vafler. De skal ca. bage 5 min. Så brug et stopur frem for lamperne på displayet og pas på ikke at åbn låget for tidligt da dejen ellers kan hænge fast. Kom vaflerne på rist imens resten laves.
  4. Klargør ønsket tilbehør og server vaflerne til morgenmad, frokost eller aftensmad. Opskriften gover ca. 4 hjertevafler og passer til 2 sultne personer.
veganske madvafler med edamamebønner

7 tips og FAQ til edamamevafler

  1. Udskift edamamebønner med kikærter:
    • Du kan bruge en dåse kikærter frem for edamamebønner. Dræn og skyl dem godt inden brug.

  2. Blender, minihakker eller stavblender:
    • Vaffeldejen skal blendes til en homogen masse og det gøres lettest med en lille blender eller minihakker. Du kan ligeledes komme ingredienserne i en skål og bruge en stavblender, det vigtigste er dejen blendes sammen og er homogen.

  3. Brug lidt kokosolie på dit vaffeljern:
    • Brug gerne lidt olie på hver side, trods du har et godt vaffeljern. Dejen kan ellers sidde fast. Jeg bruger en madpensel og smøre blot lidt imellem hver vaffelportion.

  4. Lad gerne din vaffeldej hvile 15-30 min. på køl:
    • Efter din dej er rørt sammen kan du med fordel lade den hvile lidt på køl. Her samler den sig og trækker smag.

  5. Hvor længe skal mine madvafler bage?
    • Grønne madvafler skal bage lidt ekstra end traditionelle. Mine vafler fik ca. 5 min i alt. Tag hellere tiden på et stopur end lysknappen på dit vaffel maskine, som oftes vil lyse før den er færdigbagt.

  6. Kan jeg undvære olien i min vaffeldej?
    • Jeg anbefaler du tilføjer olie i din vaffeldej da den bliver ekstra blød og smagfuld.

  7. Opbevaring og holdbarhed af madvafler:
    • Edamamevaflerne er bedst nybagte men kan opbevares på køl i lufttæt beholder. Lun eller rist dem gerne inden brug. Hvis du tager med på madpakke er de gode kolde med hummus og salat.
veganske grønne madvafler

Tilbehør og og topping til grønne madvafler:

Du kan i bund og grund gå ALL IN på topping og gøre lige hvad du har lyst til. Bruge madvaflerne som bund, wraps eller sandwich. Lige meget hvad står du med en vaffel fuld af protein og smag som mætter og kan sammensættes med alverdens lækkerier. Alt fra klassisk mellemøstligt fyld til græsk inspireret med tzatziki og du skal komme efter mig – Lige meget hvad er mit bedste råd: HUSK topping 😉

Jeg kommer herunder med bud på hvordan du kan servere dine grønne madvafler:

  • Server vaflerne med hummus, tahindressing, avocado, syltede rødløg og diverse salat og grønt, fx. rucola, granatæble og bagt blomkål.
  • Prøv en skøn kombination med tzatziki, stegte svampe, salat og syltede rødløg.
  • Top med hummus og diverse bagt eller stegt grønt.
  • Server med falafel salat. (I stedet for pitabrød)
  • Brug som tilbehør eller wrap til smagfuld bagt aubergine. (I stedet for pitabrød)

Klar til at gå EDAMFAVAFFEL amok? 😉
Jeg lover det bliver festligt. Rigtig god fornøjelse!

veganske madvafler topping

Sunde vafler og pandekager – grønne wraps

Vafler eller pandekager til aftensmad og frokost?
I mine øre ret så lækkert. Samtidig er det sund aftensmad, nemt og du kan variere topping og fyld lige efter dine smagsløg samt køleskab. Det skønne ved madpandekager er nemlig de er GENIALE som wraps. Jeg serverer dem tit for familie og venner med alverdens grønt og topping i skåle – Så laver vi byg selv wraps og det er altid en succes. OG super børnevenligt.

HER ER 3 FAVORITTER:

  1. Grønne spinatpandekager lavet på durummel – Bløde, lækre og super nemme!
  2. Glutenfri spinatpandekager serveret med svampe og tzatziki – Brug det fyld du ønsker.
  3. Linsepandekager – Pandekager lavet på røde linser og vand. Glutenfri og fuld af protein. De kan være en smule svære at vende så læs gerne mine tips og tricks.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments