Annonce

Vegansk risengrød med 3 X topping

Cremet vegansk risengrød er julens ultimative grød-luksus. Vegansk risengrød uden mælk smager skønt, har samme autentiske farve, fyldighed og er nem at lave. Hemmeligheden ligger i en kombination med mandel- og rismælk samt gode grødris. Find gryden frem og server smagfuld vegansk risengrød med kanelsukker og smørklat eller bliv inspireret til nye versioner.

vegansk risengrød med topping

Vegansk risengrød – Cremet og fyldig

Det er…
R.I.S.E.N.G.R.Ø.D (Smask, smask, smask)
..


Er jeg den eneste som automatisk hører denne sang i mit indre? Risengrød for mig er ultimativ barndom, familietid og julehygge.
MEN realiteten er også at vi i min familie har spist risengrød flere gange om året da det er en af mine lillebrors yndlingsretter (i kid you not – han er weird) Ha!
Derfor har jeg gået om den varme grød (ho-ho) for at finde en kombination der havde samme lækre smag som originalen, cremetheden og den autentiske hvide farve.
Resultatet er lige som jeg drømte om og jeg glæder mig til at servere den for familie, venner og nyde de næste par måneder!

Vegansk risengrød er:

  • Cremet og fløjlsblød ..
  • Risengrød uden mælk
  • Klassisk smag + farve
  • Perfekt sød og fyldig
  • Glutenfri & vegansk
  • Nem at lave &..
  • Luksuriøs

Opskrift på vegansk risengrød:

Rigtig god fornøjelse og glædelig risengrøds sæson! Lyst til at se grøden live med topping har jeg en lille video der viser hvor ultra cremet den er. Og er der rester tilovers kan du jo altid lave vegansk risalamande.

Reklamelinks er markeret med*
opskrift vegansk risengrød
Gem til madplan

Vegansk risengrød

Vegansk risengrød uden mælk er fyldig, cremet og har samme autentiske farve og nem at lave. Top med kanelsukker og smørklat eller leg med chokolade og myntesukker.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Tilberedelse45 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Risengrød

  • 2 dl vand
  • 180 g grødris
  • ½ L mandelmælk
  • ½ L rismælk
  • ½ tsk salt
  • Evt. ½ dl vegansk fløde eller kokoscreme.

Kanelsukker

  • 70 g rørsukker
  • 2 tsk kanel

Topping ideér

Tilberedelse

Risengrød

  • I tykbundet gryde, bring vandet i kog. Når vandet koger tilsættes grødris, som koges med 2-3 min.
  • Tilsæt mandel- og rismælk og lad grøden komme i kog. Skru ned for varmen og lad grøden småkoge i 35-40 min. indtil risene er møre og grøden dejlig cremet. Husk at rør jævnligt så grøden ikke brænder på.
  • Smag til med salt. Ønsker du en endnu mere cremet konsistens kan du tilsætte lidt fløde eller kokoscreme.
  • Server med ønsket topping. Grøden kan holde sig på køl 3-5 dage og smager ligeledes skønt kold.

Kanelsukker

  • Rør sukker og kanel sammen og server til grøden. Opbevar i lufttæt glas.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Vegansk risengrød med rismælk + mandelmælk

Risengrød uden mælk er det muligt?..
Tricket til en cremet, hvid og fyldig vegansk risengrød er (efter min mening) en kombination af rismælk og mandelmælk. Der findes utallige versioner derude, nogle med havremælk, kokosmælk eller noget helt tredje.
MEN efter diverse test er denne kombination en vinder.

Rismælken bidrager med sødme, sin hvide farve og mandelmælken kommer med sin cremethed og runder grøden af. Det virker måske banalt (det er det vel også) men i vegansk risengrød HAR mælken en stor faktor. Så find DIN favorit, måske du er mere til risengrød med kokosmælk eller havre, så kan du altid udskifte mandelmælken med dette.
Jeg holder blot af min grød ikke bliver hverken for fed eller for sød. Ligemeget hvad ER risengrød uden mælk super nemt at lave og smager forrygende!

Risengrød uden mælk – ingredienser:

Få simple ingredienser og på under 45 min. har du fremtryllet skøn vegansk risengrød.

  • GRØDRIS (+VAND)
    • Jeg bruger Pama-grødris da min mor altid brugte dem, de brænder sjældent på. Men du kan bruge de grødris du nu engang plejer.
  • MANDELMÆLK
    • Jeg køber mandelmælk i Netto af mærket spir, som er sødet.
    • Kan du ikke tåle mandler, eller vil gerne undgå kan du erstatte med havremælk.
  • RISMÆLK
    • Rismælk bidrager med sin hvide farve og sødme.
  • SALT
    • Lidt salt til sidst runder grøden af.
  • EVT: PLANTEFLØDE ELLER KOKOSCREME
    • Ønsker du en mere fyldig og “fed” risengrød kan du til slut vende til fløde eller kokoscreme i grøden.
    • Kokoscreme kan du opnår ved at stille en kokosmælk i køleskabet natten over og bruge den tykke del der har lagt sig i toppen af dåsen.
opskrift vegansk risengrød

3 X topping til vegansk risengrød:

Drillenissen har været på besøg og leget med nye versioner af vores klassiske kanelsukker med smørklat. Risengrød er en genial mulighed (på samme måde som andre typer grød) til at gå all in på topping da selve grøden er mild, cremet og let sød. Vegansk risengrød ER godt, men vegansk risengrød med NYE topping er episk 😉

Lyst til at prøve noget nyt?
Her kommer et par ideér + selvfølgelig den klassiske, den er en klassiker af en grund.

Myntesukker + pære + nødder:

Jeg ved ikke engang hvordan jeg skal beskrive denne kombination!! Myntesukkeret var den perfekte makker til vores cremede risengrød, friske pære og knasende nødder. Skal du prøve 1 anden slags topping, må du gøre dig selv denne tjeneste!
*Få opskrift på myntesukker her.

Appelsinkompot + chokolade + nødder:

Frisk, bitter, sød og knas. Kombinationen af appelsin og chokolade er altid en vinder og fuldendes sammen med cremet risengrød og knas fra ristede nødder.
*Få opskrift på appelsinkompot her.
*Prøv også en kombination med blåbærkompot, opskrift her.

Kanelsukker + smørklat:

Keep it simple. Toppingen der aldrig går af mode. Ps. man kan altid toppe halvvejs igennem grøden så der er topping til det hele. Jeg bruger Naturli´ smørbar som efter min mening er den lækreste veganske smør på markedet.

7 Tips, tricks & FAQ til vegansk risengrød:

  1. Hvilke grødris bruger jeg?
    • Jeg bruger Pama grødris, men du kan bruge dem du plejer og har god erfaring med.
  2. Hold øje og rør rundt undervejs:
    • Husk at røre jævnligt i din risengrød så den ikke brænder på. Kog din risengrød ved lavt blus UDEN låg.
  3. Erstat mandelmælk med havredrik:
    • Vil du gerne undgå mandelmælk kan du erstatte med havremælk.
  4. Tilsæt lidt plantefløde eller kokoscreme for ekstra cremethed:
    • Er du til en grød med lidt mere fylde og fedme kan du slutvis vende lidt fløde eller kokoscreme i risengrøden.
  5. Smag til med salt:
    • Blot en lille smule til sidst for at runde smagen af.
  6. Holdbarhed og opbevaring af risengrød:
    • Grøden opbevares på køl i lufttæt beholder, hvor den kan holde sig 3-5 dage. Pift; den smager skønt kold!
  7. Leg med topping og tilbehør:
    • Leg med smag, tekstur og krydderier. Find inspiration ovenfor eller prøv andre former for kompot, lakridspulver, frugt og nødder. Eller nyd den helt klassiske version med kanelsukker og en smørklat smør.
  8. How-to ristede nødder:
    • Lav nemt selv ristede nødder ved at tænde ovnen på 180* varmluft og kom bagepapir på bageplade. Fordel nødder på bagepapir og bag i ovnen 7-12 min. indtil de dufter. Hold øje med dem da alle ovne er forskellige.
    • Du kan også ristede dem kort på panden.
    • Ristningen fremhæver nøddernes smag og kan virkelig anbefales. Lav gerne en stor portion og brug som topping, snacks og i salater.
  9. Brug dine risengrødsrester – eller lav dobbeltportion 😉 :
    • Er der nogle mere julet og lækker dessert i december end vegansk risalamande? I min familie har vi næsten altid kogt dobbelt portion risen grød da det var en selvfølge vi skulle spise risalamande dagen efter!.. OGSÅ på hverdage.
vegansk risengrød

Julens lækkerier

Skal vi ikke slutte af med en lille round-up på julens søde sager som gør december, advent hygge og alt derimellem lidt mere lækker? Herunder for i nogle af de helt gode gamle klassikere men i vegansk version. Stadig en klassiker, stadig lige lækre!

  • Veganske brunkager – Mormors opskrift der er fiflet og tryllet lidt ved. Men de bringer stadig de samme gode minder op som da jeg var barn og hun havde bagt stakkevis.
  • Veganske æbleskiver – Fluffy, luftige og med skøn smag fra kardemomme og et lille strejf af citron.
  • Ingefærsmåkager – Savner i en ny småkage til julemåneden MÅ i prøve denne!! Sød, sprød og chewy. Med rigelig ingefær og julens krydderier.
  • Veganske juleboller – Bløde, fluffy, ultra skønne juleboller med krydderier, appelsin, nødder og chokolade.
  • Græskarkage – Vi sniger grøntsager ind og laver svampet græskarkage med varme krydderier, græskarmos og et strejf af appelsin. SÅ svampet og lækker.
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments